• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Dags att ladda om inför Bråvalla 2016

Välkommen till Bråvalla 2016.
Välkommen tillbaka till Bråvalla 2016.

 

Närmare detaljer släpps först senare

 

Nästa år infaller Bråvalla festival 30 juni till 2 juli. Du har väl köpt biljett? Pyntar du 1.495 kronor så har du tre dagars öronbedövande nöje som i en liten billig omärkt ask. Blind bird-biljetter kallas det.

Städpatrullerna har knappt ens börjat göra rent hus efter den nyligen avslutade festivalen förrän arrangören FKP Scorpio vill fylla gräsmattan med ny publik. Gärna lite fler än de 50.703 besökare de påstår sig vara nöjda med det här året.

Antalet biljetter till detta rejält rabatterade pris är begränsat, okänt hur många. Vad köparen får för pengarna är uppemot ganska så klart: uppemot 100 rock- och popkonserter att välja på, varav några anses som m y c k e t  s t o r a namn. Vidare troligen 20 ståuppkomiker, ett nöjesfält och lite till.

Närmare detaljer, exakt vilka storheter och andra kända och många mer okända, kommer att släppas först i höst–vinter–vår men då har Blind bird-fågeln flugit sin kos.

Bredden – något för alla inom rockens och popens genrer – karaktäriserar Bråvalla festival. Publiken blir snabbt bortskämd. Med de allra största släppen tidigt försvann överraskningsmomentet. Kanske FKP Scorpio ska tjuvhålla på en av de stora stjärnorna till nästa år. Om nu försäljningen rullar på bra, från och med idag.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Michael Strandhed

BRÅVALLA Norrköping

Torsdag 30 juni – lördag 2 juli 2016
Bråvalla festival

LÄNKAR
Bråvalla festival hemsida Blind Bird-biljetter

Tagged , . Bookmark the permalink.