• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Soligt och härlig stämning i Borgsruinen (recension)

Alla artister i Borgsruinen
Premiärartister. Lotta Källström ledde publik och övriga artister (Jhimmie Bjurdén, Stefan Wikström och Roland Engdahl) genom Allsångskvällen i Borgsruinen.

 

Rekordvärme gav rekordpublik

 

Eldsjälarna i PRO Klockaretorpet drog igång allsångskvällar i Borgsruinen (egentligen en gammal vattenreservoar) sommaren 2011. Många undrade då om ordföranden Lars Karlsson satsade rätt. Publiksiffrorna har varierat med väderleken.

Den 1 juli var premiär för den 5:e årgången och vädret kunde inte ha varit bättre. En riktig sommarkväll med sol och värme och det lockade publik också. Enligt arrangörerna så var det rekordpublik för deras allsångskvällar. Det var över 250 betalande och det kanske var närmare 300 som fyllde ruinen. Många hade egna stolar och satt i skuggan medan andra solade uppe på muren med utsikt över arenan.

Lokala artister, oftast med ett inslag av yngre lovande sådana står på scenen uppbackade av Roland Engdahl som växlar om mellan synt och trombon. Men när det gäller premiärdagens program så får man nog säga att det var rutinerade artister.

 

Det går att ta sig upp på muren också
Fin utsikt uppe på muren.

 

Lotta Källström höll i programledarskapet men framträdde också med egna nummer. Stefan Wikström, mest är känd som ”Elvis”, har stor artisterfarenhet medan Jhimmie Bjurdén är den som var yngst och har den kortaste karriären, ändå utstrålade stor säkerhet på scenen och gav prov på sin starka sångröst.

Programmet var bra blandat med allsånger och artisternas egna nummer, en stor spännvidd av kända och mindre kända melodier. Publiken trivdes verkligen i den ljumma kvällen och hade gärna suttit ett tag till om programmet bara fortsatt, men två timmar får väl anses som lagom.

Som vanligt agerar Roland Engdahl husband och Erling Fredriksson svarar för ljudet.

Att publiken vill ha allsångskvällar är uppenbart och det hade nog varit flerdubbelt stor anslutning om det varit lite lättare med kommunikationer. Det är lite väl långa promenadavstånd till både spårvagn och parkeringsplatser för dem som kanske har svårt att gå.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BORGSRUINEN Norrköping

Onsdagar sommaren 2015 kl 19
Allsång
med Lars Carlsson, Roland Engdahl och Ehrling Fredriksson och gästartister

Arr: PRO Klockaretorpet

PROGRAM
1 juli
Lotta Källström (programledare), Stefan Wikström, Jhimmie Bjurdén

8 juli
Lotta Källström (programledare), Linnea Källström, Towe Wideberg

15 juli
Glade Glenn (programledare), Elin Ringborg, Albin Märsund och Sandra Hellberg

22 juli
Glade Glenn (programledare), Bengt och Madde Ottosson, Maja Dusén

29 juli
Lotta Källström, Åsa Sjöberg, Claes Lövgren, Isabella Swartz

LÄNKAR
PRO Klockaretorpet hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Soligt och härlig stämning i Borgsruinen (recension)

  1. Pingback: Erfarna allsångare gladde i Borgsruinen (recension) - KULTURSIDAN.nu