• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Gala för jordbävningens offer i Chile

Gala Hageby Hus
Richy B och Rigo Fuego från Stockholm uppträdde vid söndagens gala i Hageby Hus.

 

Artister från Stockholm och Norrköping

 

De sjöng för jordbävningens offer. Vid söndagens gala i Hageby Hus uppträdde en lång rad artister till förmån för de över 9.000 personer som förlorade sina hem i jordbävningen i norra Chile i september.

I söndags ägde en gala rum i Hageby Hus för att hjälpa drabbade i jordbävningen i norra Chile i mitten av september i år. Minst 13 personer miste livet i jordbävningen och över 9.000 personer blev hemlösa. Jordbävningen, med magnitud 8,3, inträffade i Coquimboregionen i norra Chile, ett område som ofta drabbas av jordbävningar.

En lång rad latinamerikanska artister både från Stockholm och Norrköping uppträdde för en publik på cirka 60 personer, varav de flesta spansktalande.

Från Stockholm uppträdde Rigo Fuego, Yerco, Richy B, Luis Daneri, Gloria Bascur och Roberto Rojas. Och från Norrköping deltog Pedro ”Tevito” Cortés och Juan ”Yoan Amor” Briones. Var och en av artisterna bidrog med sin musikstil.

– Folk var mycket glada och tacksamma efter galan, säger Orlando Cárdenas, en av galans arrangörer.

För några veckor sedan hölls en fest för samma ändamål. Tack vare både festen och galan har arrangörerna lyckats samla in 25.000 kronor. Pengarna kommer nu att skickas till Chile för att hjälpa drabbade på plats.

© Text: Wladimir Loyola – I SAMARBETE MED PRENSA NORRKÖPING
© Redigering: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Ana-María Loyola – I SAMARBETE MED PRENSA NORRKÖPING

HAGEBY HUS Norrköping

22 november 2015
Gala

Till förmån för jordbävningsdrabbade i Chile

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Gala för jordbävningens offer i Chile

  1. Pingback: Gala till att hjälpa de drabbade av jordbävningen i Chile | Prensa Norrköping