• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Jonas Lundqvist överraskande rockig (recension)

Jonas Lundqvist
Virvelvind. Jonas Lundqvist höll tempot uppe under sin konsert på Saliga Munken förra veckan.

 

For runt som en virvelvind på scenen

 

För ett par veckor sedan hade jag inte hört talas om den här artisten, men nu vill jag gå med i hans fanklubb. Jag vill köpa t-shirt, keps, idolbilder och pusslet. Det enda jag inte vill ha är hans skivor.

Klubb Republik brukar ligga i framkant med att engagera artister vi vanliga dödliga inte har hört talas om. Därför befann jag mig på Saliga Munken i torsdags, och därför är jag inte besviken. Men jag var däremot positivt förvånad. Så här lät inte det jag hade lyssnat in mig på, det var mycket rockigare. Bättre!

Själv for Jonas Lundqvist runt som en virvelvind på scenen. Det var inte enbart min inkompetens som gjorde honom nästan omöjlig att fotografera. Jag upplevde rörelseoskärpa även utanför kameran. Än var han till höger, än till vänster, än var han ute i publiken.

Så upptäcker han en liten kille (vid namn Karl) vid scenkanten, det är hans första konsert.

– Vad grymt att få vara med om det! Vilken ära! utbrister han.

 

Jonas Lundqvist
Naken sättning. Gitarr, bas, trummor och sång. Inget onödigt krafs.

 

Så öser de på igen. Sättningen i bandet är naken med gitarr, bas och trummor. Inga jäkla syntmattor och en massa onödigt eko som på plattorna. Så ska det låta, tänker jag. Så mycket bättre, lägger jag till.

– Bapapa-pa. Så säg det jag vill höra. Ja, viska i mitt öra, svarar Jonas Lundkvist (som om han hade hört mig.).

Det är bra det här, Jonas, viskar jag. Behåll den här sättningen på nästa skiva. Sälj syntarna, sparka producenten (förlåt, Jocke Åhlund) och stryp ekot. Inte för att jag tror att han lyssnar på mig… Han gör nog som han själv vill.

Och medan jag sitter med näsan i anteckningsboken är det plötsligt slut. Va, går de redan av scenen. De är redan halvvägs ute i köket. Publiken klappar lite förstrött, men det görs inget försök till inrop. Obegripligt! Alla som var där borde skämmas. Det var ju jättebra!

Den 17 december kommer Vita Bergen hit i Klubb Republiks regi. Kan ni öva på inrop och applåder tills dess? Annars vill vi ha en annan publik.

© Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SALIGA MUNKEN Norrköping

19 november 2015
Jonas Lundqvist

Konsert
Arr: Klubb Republik och Saliga Munken

LÄNKAR
Klubb Republik Facebook
Saliga Munken hemsida Facebook
Jonas Lundqvist hemsida Facebook
Vita Bergen Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.