• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Louice Ottosson släppte 08wannabe

Manne och Louice
Vem vill inte vara en 08? Louice Ottosson gästade sitt andra hem med releasekonserten för nya skivan 08wannabe på Dynamo på fredagskvällen. Här tillsammans med Manne Alnebratt Westrup.

 

Flytande toner i en mix av pop och jazz

 

Rösten är mer slipad och visar kraft. Louice Ottosson släppte nya skivan 08wannabee med releasekonsert på Dynamo på fredagskvällen. Hon sjunger om sina egna erfarenheter, som vi alla kan känna igen oss i, i en lekfull mix av pop och jazz.

Louice Ottosson, från Valdemarsvik och Norrköping, släppte skivan Redan 22 år 2011 som, ja du gissade rätt, 22-åring. Låtarna handlar ofta om vardagliga ting där titellåten beskriver en känsla av otålighet som unga vuxna väl kan relatera till.

Jag slår mig ner i mysbelysningen i Dynamos foajé och gör mig redo för de första tonerna. Redan 22 har gått i lurarna under veckan och mina förväntningar är höga.

Det är inte bara jag som är här denna fredagskväll för att se vilken väg hon har valt att gå med nya släppet 08wannabe. Lokalen börjar bli välfylld och Louice springer fram och tillbaka med stolar för att se till att alla har någonstans att sitta. Det delas ut kramar och handslag om vart annat och kvällens huvudrollsinnehavare ser ut att vara i sitt esse, solig och glad.

 

Louice Ottosson
På ett lekfullt sätt framför hon sina texter till rytmiska och dansvänliga toner från ett kompband med kör som skickligt lyfter fram frontfigurens tonfulla stämma.

 

När hon intar på scenen idag är det en säkrare kvinna som har återvänt hem för att visa vad hon går för med den nya skivan 08wannabe. Rösten är mer slipad och visar kraft. På ett lekfullt sätt framför hon sina texter till rytmiska och dansvänliga toner från ett kompband med kör som skickligt lyfter fram frontfigurens tonfulla stämma. Själv står hon vid synthen.

Det bjuds på både nytt och gammalt varvat med låtar som ännu inte funnit sin väg till någon skiva, däribland en låt som hon presenterar såhär:

– Nästa låt är min ”försöka komma med i Melodifestivalen-låt!”

Den är lite tuffare och hon avslutar med att förklara att den måste ha varit för avancerad för ”mellot.”

Hennes andra skiva följer samma tema som den första. Hon sjunger om sina egna erfarenheter och ämnen alla någon gång stött på. Texten ackompanjeras av flytande toner i en mix av pop och jazz.

Publiken är sittandes men nickar med till tonerna. De lite dragigare låtarna får alla att röra på sig mer och många hade säkert gärna skippat stolarna för plats att dansa.

En lång ovation efter sista låten ger mig och publiken möjlighet att få höra bonuslåten Mitt andra hem, där alla Norrköpingsbor som varit i exil kan känna igen sig. Någonstans mitt i låten, som skrevs när Louice bodde i Göteborg, hörs orden:

– Jag flyttar hem till Peking igen, för jag vet att du saknat mig!

Kom ihåg den här kvällen Louice! Du vet att du alltid kan få en fullsatt lokal i ditt andra hem.

© Text: Oskar Olsson
© Foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DYNAMO, HALLARNA Norrköping

20 februari 2016
Louice Ottosson
Releasekonsert
08wannabe
Skivsläpp

KÖR OCH MUSIKER
Mia Wallin, Anna Gunnarsson,
John Fernold, Fredrik Arvidsson och Manne Alnebratt Westrup

LÄNKAR
Louice Ottosson hemsida FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.