• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kulturskolans dag firades i Klockaretorpet

Kristinablåset
Orkester. Kristinablåset spelade i Klockaretorpet under Kulturskolans dag.

 

Så många duktiga ungar det finns!

 

Så många duktiga ungar det finns! Kulturskolan i Norrköping firade ”Kulturskolans dag” på lördagen. I egna lokalerna på Idrottsgatan, i Knäppingsborg och på Åby Torg.

I Klockaretorpet blev Kulturskolans firande ett inslag i Gröna dagen, som arrangerades med Hyresbostäder och Klockaretorpet i samverkan. Hela Klockaretorpets centrum var fyllt med marknadsstånd och trängseln var stor i början av marknadsdagen.

 

Bamse hälsade på
En stor stark. Bamse hälsade på under Gröna dagen.

 

Jacob Jaldeland agerade konferencier och gästades flitigt av både Kulturskolans elever och andra artister på utomhusscenen. Vi kom lagom när Kulturskolans grupp Woozy framträdde med lite pop och de avlöstes sedan av sångartisterna Linnéa och Lydia. Kulturskolans träblåsare tog också ton innan Kristinablåset, med både trä- och bleckblås, avslutade dagen.

Inne i kyrkans lokaler var det både café och pianostafett och enligt programmet också sångare. I kyrkan, som var fullsatt, avslutades vårterminen för körer från Kulturskolan som framförde en Allsångskonsert med bland annat ett medley av segrande svenska melodifestivalslåtar.

 

Allsångskonsert med körer från Kulturskolan
Allsångskonsert med körer från Kulturskolan.

 

Att Kulturskolan i Norrköping är mer än sång och instrumentalmusik vittnade dramapedagogernas lägerplats om där den låg lite vid sidan av marknadsträngseln. Kulturskolans utbud för unga rymmer även teater, filmskapande samt bild och form. Både i form av kurser riktade mot enskilda ungdomar och som aktiviteter i samarbete med skolor och Stadsmuseet.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KLOCKARETORPET Norrköping

28 maj 2016
Kulturskolans dag
Gröna dagen

Arr: Kulturskolan, Hyresbostäder och Klockaretorpet i samverkan

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kulturskolans dag firades i Klockaretorpet

  1. Pingback: Kulturskolans dag firades i Klockaretorpet | Prensa Norrköping