• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

SON dubblerar Gnistrande stråkdrag

Inspirerad av en blå målning

NORRKÖPING Många stråkdrag blir det. Paul Klees blå målning Heroische Bogenstriche inspirerade tonsättaren Judith Weir till verket Heroic Strokes of the Bow. Paul Klee, som lämnade Tyskland 1933 målade det tolkningsbara verket i exil i Schweiz 1938. Är det bara djärva stråkdrag, kanske hieroglyfer? Eller ryms även den strid som redan börjat?

Norrköpings symfoniorkester spelar i Linköping på fredag och i Norrköping på lördag. Solisten Catherine Manoukian tröstar och smeker med Elgars innerliga Violinkonsert. Lördagens gästdirigent Stefan Solyom avslutar konserten med Sibelius Symfoni nr 2.

CRUSELLHALLEN Linköping

30 september 2016 kl 19.00 (introduktion 18.30)

DE GEERHALLEN Norrköping

1 oktober 2016 kl 15 (introduktion 14.30)

Gnistrande stråkdrag
Norrköpings symfoniorkester
Dirigent: Stefan Solyom
Solist: Catherine Manoukian, violin

PROGRAM
Weir – Heroic Strokes of the Bow
Elgar – Violinkonsert
Sibelius – Symfoni nr 2

LÄNKAR
Paul Klee Heroische Bogenstriche info
Norrköpings symfoniorkester hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.