• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Tre exilförfattare samtalar om frihet

Kan författarmöten nå ut och påverka?

NORRKÖPING Yttrandefriheten sitter trångt på flera håll i världen. Tre fristadsförfattare från olika länder möts på Stadsbiblioteket i Norrköping på torsdag. De samtalar om mänskliga rättigheter i allmänhet och om hbtq-rättigheter i synnerhet.

Jude Dibia, Nigeria, Ahmed Mohamed, Somalia, och Babak Salimizadeh, Iran, har tvingats i exil för sin vilja att uttrycka sig och nyttja det fria ordet. För närvarande bor de i Sverige, de är fristadsförfattare i Norrköping, Malmö och Skellefteå. I samtalet diskuterar de sitt skrivande samt situationen för mänskliga rättigheter i allmänhet och HBTQ-rättigheter i synnerhet i sina respektive hemländer.

Hur kommer det sig att människor förföljs för sin sexuella läggning? Kan samtal som dessa och deras skrivande påverka situationen? Och vilka möjligheter finns för att uttrycka sig och nå ut med sin litteratur?

Författarmötet hålls på engelska.

STADSBIBLIOTEKET Norrköping

20 oktober 2016 kl 18
Friheten att uttrycka sig
Författarsamtal
med Jude Dibia, Ahmed Mohamed och Babak Salimizadeh

Arr: Norrköpings stadsbibliotek, Malmö stadsbibliotek, Skellefteå stadsbibliotek och Statens Kulturråd

LÄNKAR
Norrköpings stadsbibliotek hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.