• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

SON spelar skotske Knussen gratis

Tjuvlyssna inför Tonsättarfestivalen

NORRKÖPING Norrköpings symfoniorkester gästspelar på Tonsättarfestivalen i Stockholm. Men först en ordentlig generalrepetition på hemmaplan. Lyssna till en rad stycken av skotske tonsättaren Oliver Knussen. Solist är sopranen Claire Booth.

”Tonsättarfestivalen 2016” i Stockholms konserthus ägnas den skotske tonsättaren Oliver Knussen. Han är det brittiska samtida musiklivets starkaste och mest respekterade profil, inte bara som tonsättare utan också som dirigent, pedagog och konstnärlig ledare.

Mest kända är hans operor för barn, Where the Wild Things Are och Higglety Pigglety Pop! i samarbete med Maurice Sendak. Och Songs for Sue, tonsatta dikter av Emily Dickinson till minne av hustrun Sue.

Konserten inleds med ett verk av kompositören Ryan Wigglesvorth, Locke’s Theatre. Hela programmet presenteras under en ”öppen generalrepetition” hemma i De Geerhallen på torsdag. Till den är det fri entré.

Själva konserten ges i Stockholms Konserthus under Tonsättarfestivalen på fredag.

DE GEERHALLEN Norrköping

24 november 2016 kl 13
Öppen generalrepetition

Norrköpings symfoniorkester
Dirigent: Andrew Gourlay
Solist: Claire Booth, sopran

PROGRAM
Wigglesworth
(f. 1979) Locke’s Theatre

Knussen (f. 1952) Whitman Settings för sopran och orkester (1992)
Knussen Two Organa (1994)
Knussen Songs and A Sea Interlude ur Where the Wild Things Are (1979 – 1983)
Knussen The Wild Rumpus ur Where the Wild Things Are (1979 – 1983)

Konserthuset Stockholm 25/11 kl 19
Konsert under Tonsättarfestivalen

LÄNKAR
Oliver Knussen Wikipedia/eng
Tonsättarfestivalen hemsida
Norrköpings symfoniorkester hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.