• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Välblandat på Galleri Sander/NP33


Välblandat. Galleri Sander inleder året med en samlingsutställning. Närmast ett stort fat av Milan Vobruba. På bilden ses även verk av Berit Johansson, Nils Olof Hedenskog & Joakim Brolin, Lotta Ekfeldt och Sven Inge Höglund.

 

Tjuvtitta på kommande utställare

KORTKORT/NORRKÖPING
Tillbakablickar och några avslöjanden. Årets första utställning på Galleri Sander påminner om tidigare utställare. Joakim Sander presenterar också en del som kommer senare i vår eller i höst.

– Det är kul att dra ihop och visa bra konst för de som missat en del utställningar, säger galleristen Joakim Sander. Han är mitt uppe i hängningen av årets första utställning i glasgalleriet på NP33, en samlingsutställning.

Några glasfåglar av Berit Johansson lyser i rummet, en stor cirkel med ett rött öga påminner om senhöstens stora utställning Creeping in Circles av Nils Olof Hedenskog & Joakim Brolin. På golvet väntar en liten tavla av Olle Baertling att få komma upp på väggen invid ett par smäckra stavar av Illkka Pärni.

– Det är nya verk som inte visats här tidigare, understryker Joakim Sander. Som målningarna av Agneta Östlund, som ställde ut grafik i höstas.

Några av årets kommande utställare bjuder på en tjuvtitt. Riktigt har han inte bestämt sig för var en lager-på-lager-målning av Anna Rosenbäck ska hamna. En kattunge, modell tiger, tryckt i blänkande emalj av Ulrika Thorén väntar också på sin slutliga plats.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

GALLERI SANDER / NP33 Norrköping

14 – 28 januari 2017
Samlingsutställning

Målningar, grafik, glas och skulptur av tidigare och kommande utställare

KONSTNÄRER
Agneta Östlund
Anna Rosenbäck
Berit Johansson
Ilkka Pärni
Joan Artigas
Lotta Ekfeldt
Nils Olof Hedenskog & Joakim Brolin
Olle Baertling
Milan Vobruba
Sven Inge Höglund
Ulrika Thorén

Örjan Wikström

LÄNKAR
Galleri Sander/NP33 hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.