• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Förintelsens minnesdag i Söderköping

Tema identitet, skydd och fördomar

KORTNYTT/ SÖDERKÖPING
Fackeltåg, sång och högläsning. Skådespelaren Astrid Assefa läser högt ur Anne Franks dagbok. Söderköping högtidlighåller Förintelsens minnesdag under temat identitet, skydd och fördomar på fredag.

Ett gemensamt fackeltåg avgår klockan sex från Brunnsparken till minnesstunden, som startar halv sju i S:t Laurentii kyrka. På programmet står orgelmusik, ljuständning, sång, musik, tal och högläsning. Erik Lundberg från myndigheten Forum för levande historia medverkar. Det gör också skådespelaren Astrid Assefa som läser högt/framför delar ur Anne Franks dagbok. Dessutom medverkar även komminister Cecilia Ehlert Ankarstrand och kommunfullmäktigeledamoten Yvonne Persson.

Söderköpings musikklasser från årskurs 9 sjunger. Musiker är organisten Nils Östling, Claes Henke och Mikael Roos. Även elever från Nyströmska skolan medverkar under kvällen.

Utställningen Om jag bara får vara mig själv visas i S:t Laurentii kyrka och på Stinsen. Utställningen är producerad av Forum för levande historia och har utgångspunkt i Anne Franks liv och utforskar identitet, fördomar och synen på den andre.

BRUNNSPARKEN – S:T LAURENTII KYRKA Söderköping

27 januari 2017 kl 18
Förintelsens minnesdag

Fackeltåg från Brunnsparken till S:t Laurentii kyrka
Sång, tal, högläsning, musik i S:t Laurentii kyrka
Utställning i S:t Laurentii kyrka och på Stinsen

Arr: Svenska kyrkan, Söderköpings Rotary, Forum för levande historia, Nyströmska skolan, Kulturskolan och ”Tillsammans” (ett integrations- och hälsoprojekt med Kulturkontoret, Svenska kyrkan, Bilda studieförbund, Röda korset och Olivlunden.)

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.