• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Peter och Bruno trivs på hemmaplan (recension)


Önskeduo. Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis delade med sig av minnen, låtar och sig själva i De Geerhallen.

 

En andlös version av Utan dina andetag

 

RECENSION/NORRKÖPING
Fem välsmorda cowboysadlar är betyget. Måtte Peter & Bruno som nu är ute på sin Tour alltid hitta tillbaka till Östergötland. Tre gånger om fylldes De Geerhallen med berättelsen om dem själva, den rockiga versionen.

Scenen föreställer logen på Chinateatern. Där började allt. Peter och Bruno filmade sig själva i en paus från Jersey Boys, fans började önska låtar och sedan blev det två veckor i Nashville, det egna albumet ”Back to you” och turné.

De Geerhallen, som rymmer 1300 personer, är fullsatt. Publik som svalor ända upp under taket. Det är så här det ska vara, tänker jag. Med kulturen. Vi är tillsammans som om TV och dator inte fanns. I nuet. Delar en upplevelse.

 

Peter & Bruno on Tour!
Hemma i logen. Bruno Mitsogiannis inleder, ensam på scenen.

 

Bruno är först ensam på scenen och så kommer Peter in. Tegelvägg och en soffgrupp. En hastig förnimmelse av RENT. Killarna har inga scenkläder, men det behövs inte. De är lediga i sig själva och i de enastående rösterna. Kropparna sprudlar av energi, både på och nedanför scenen. Många i folkhavet ställer sig upp i en av de första låtarna.

– Vi måste ta ner tempot lite. Annars orkar jag inte hela kvällen, säger Peter.
– Men det gör jag, säger Bruno. Jag är ju yngre.

Ungefär så pratar de med varandra föreställningen igenom. Munhuggs på ett broderligt sätt. Det fungerar mycket bra, även om Bruno verkar ännu mer bekväm när han får sjunga. Konstigt vore annars. Han säger också att han helst slipper Jersey Boys röda kavaj och bandanan från Rock of Ages och jag instämmer. Rekvisitan behövs inte.

Allra bäst känsla infaller för mig när killarna bjuder på sina egna låtar. Det doftar Nashville, läder, kärlek och ensamma cowboys. Helt ljuvligt. Publiken älskar också alla covers de lekfullt levererar.

Då Matilda Grün, från Peters och kusinen Matildas jul- och sommarkonserter, skrider in som gästartist gör trion en andlös version av Utan Dina Andetag. Applåderna vill inte ta slut.

 

Peter & Bruno on Tour!
Peter Johansson poserar som Rockhjälte.

 

Ibland kommer medleyn och önskelåtar. Peter och Bruno hanterar olika gitarrer utmärkt. Även en tvåhövdad. Ett band med rutinerade musiker hänger på. Nickar lugnt åt val av spontan tonart. Spelar tight och tungt när de behöver. Är annars avslappnade och väntar in. Så som proffs gör. Körtjejerna får jobba ordentligt när Peter och Bruno plötsligt tar in trummor.

Den andra akten är överlag rockigare och scenen har efter paus ett runt hål i bakgrunden med en trappa ner. Det blir effektfullt och klassiskt hårdrockigt när artisterna gör entré. Bruno inleder starkt med Whitesnake och Peter sjunger lika bra iförd ljus peruk, solglasögon och långt halsband på bar överkropp.

– Men, du är ju naken, gnäller Bruno.

De visar emellertid snabbt att de vill tillbaka till sina egna kläder. De går ut och en film visas där de kör i Norrköpings Industrilandskap. I bilen förvandlas de till sig själva och kommer in i jeans igen.

 

Peter & Bruno on Tour!
Värmande scenljus, som når långt ut i publiken.

 

Många i publiken föredrar andra aktens hårdare tryck, men jag instämmer inte i det, även om allt sjungs oerhört bra och tongångarna känns igen. Nej, Peter och Brunos begåvningar behöver ingen rök och inga trappor, även om det var väldigt snyggt och humoristiskt gjort i denna show.

Födelsedagsbarnet de eskorterade upp på scenen får illustrera känslan i Louis de Geer. Hon tog sig för bröstet gång på gång av sinnesrörelse.

Jag ger Peter & Bruno on Tour! fem välsmorda cowboysadlar, så att de alltid hittar tillbaka till Östergötland.

© Text: Eva Moberg
© Foto: Human Golmohammadi

Publikröster

Eva och Marianne i pausen uppskattar Peter och Brunos spelglädje, deras fina publikkontakt och att rösterna passar så väl ihop.

Gutte, som jag råkar sitta bredvid under föreställningen trubadurade ihop med Bruno under 8 – 9 år. Han säger att han respekterar att Bruno behållit sin ödmjukhet trots framgångarna.

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DE GEERHALLEN Norrköping

18 – 19 februari 2017 (totalt 3 föreställningar)
Peter & Bruno on Tour!

Show
Idé: Bruno Mitsogiannis, Peter och Lydia Johansson
Prod: PNM Music och Live nation

LÄNKAR
Peter och Bruno hemsida FB-evenemang
Louis de Geer hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.