• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Magikern Labero har publiken i sin hand (recension)


Hemkärt. Magikern Joe Labero tog först publiken med hem till Alvesta när han inledde med en exposé över karriären.

 

Han måste vara en vältränad man

 

RECENSION/NORRKÖPING Nedtonad show och ändå högt tempo. Från första trollerilådan till världskändisar. Magikern Joe Labero bjöd på inblickar i sin karriär när han dubblerade i De Geerhallen i helgen som gick. Till och med publiken kunde trolla till slut.

Joe Labero bjöd på en lite annorlunda och mer nedtonad show i De Geerhallen i helgen. Han inledde med att visa barndomsstaden Avesta på två stora bildskärmar.

På scenen står han med sin första trollerilåda som han fick när han fyllde 10 år. Sedan får vi följa med honom i hans karriär över hela världen och alla platser han varit och får se fantastiska bilder på scener, hotell och palats för att inte tala om alla världskända personer som han mött.

 

Joe Labero
Uppvärmning. Jonglering med bollar och äpple är enkelt för en fingerfärdig trollkarl. Och så pratar han samtidigt.

 

Rytmisk musik ligger som en skir slöja över salongen, lite i bakgrunden. Joe Labero har ett högt tempo som ökar när han fått sin assistent Ronnie Nilsson, utklädd till en rolig djävul med små röda horn, att sväva fritt i luften.

Labero interagerar hela tiden med sin publik. Han talar till folk, går ner och hämtar två kvinnor och en liten pojke som får agera medhjälpare. Publiken skrattar och förvånas och man känner sig delaktig.

Labero kliver in i en ställning som täcks med ett skynke, skynket tas bort och Labero står plötsligt i salongen mitt ibland oss. Han måste vara en vältränad man som tagit sig bakom scenen och igenom ett antal dörrar på några sekunder. Publiken vrålar och är fullständigt i gasen.

 

Joe Labero
Publikkontakt. Ljuset söker upp några i publiken. Många får ge sitt bidrag till showen.

 

Labero fortsätter i samma höga tempo. Han ber oss riva upp kuvertet vi fick vid entrén. Där i ligger några tarotkort som han ber oss att riva av på mitten, blanda och kupera, några ska ner i kuvertet. Sen håller vi upp en avriven kortbit i varje hand. Han ber oss vända på korten och då skriker vi högt (musiken är nu hög som på en rockkonsert). Korten passar ihop. Publiken är i extas.

Det är det här som Labero är bra på, att hela tiden ha publiken med sig. Man har inte en sekund tråkigt under två timmar utan paus. Joe Labero är en världsstjärna och en riktig diva. Sådana har vi inga kvar längre i Sverige men Labero har levt halva sitt liv i USA, Los Angeles och där är han en stor stjärna. Numera är han bosatt med sin familj i Singapore.

Efter föreställningen kommer han ut bland publiken i foajén och låter sig fotograferas, skriver autografer, signerar tröjor och tar i hand. Joe Labero är en diva av klass.

© Text: Cecilia Landberg
© Foto: Human Golmohammadi

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DE GEERHALLEN Norrköping

5 mars 2017
Laberos magiska värld

Magishow med Joe Labero

LÄNKAR
Joe Labero hemsida  Facebook
Louis de Geer hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.