• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Funkiga Boogie Leg hos Blå Kaktus (recension)


Baktakt. Boogie Leg spelar en sorts tight chicagoblues med en twist.

 

Bluesmaskin med Chigago-twist

 

RECENSION/NORRKÖPING Det är skönt att bluesklubben Blå Kaktus håller ställningarna och är livaktig. Och att man med jämna mellanrum förvandlar cafédelen av Dynamo till en juke joint.

En fredag häromveckan var det extra livaktigt med spontan pardans mellan borden. Boogie Leg spelade.

Namnet Boogie Leg får mig alltid att tänka på John Lee Hookers stampande högerfot. Men namnet till trots spelar de snarare en sorts tight chicagoblues med en twist.

När jag anländer lagom till andra set inleder de med en sorts funkig baktakt till vad som visar sig vara If the river was whiskey. I första set hade även Göran Hanning och Markus Korhonen suttit in.

Publiken är omedelbart med på noterna, och det märks att den är uppvärmd. Bandet är en hårt rockande trio, ja en riktig bluesmaskin. Johan Wigge får feeling och lämnar mikrofonen och vandrar ut i publiken med gitarren. Trummor och bas får den tjocka luften att pulsera. Så kallar de på Markus igen, och han hoppar in med sitt munspel.

Dansen är oorganiserad och stundtals livlig. Men vad gör det om några bord flyttar sig lite, och om någon behöver hjälpas upp efter ett fall? Så ska det vara på en juke joint.

© Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DYNAMO, HALLARNA Norrköping

21 april 2017
Boogie Leg
Arr:
Blå Kaktus

BANDMEDLEMMAR
Johan Wigge, gitarr, sång
Anders Krusell, bas
Magnus Jacobson, trummor

LÄNKAR
Boogie Leg Facebook
Blå Kaktus Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.