• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Musikteater Gulasch ger Monster Frank


Monstret Frank trollas fram av trollkarlen Alfredo. En föreställning om att tro på sig själv mot alla odds. Av och med Musikteater Gulasch, i regi av Leif Agrér. 1:52.

 

Ensamhet och trolleri

 

Utanförskap och mobbning och en kille som vill se sig om i världen. Det handlar Monster Frank om, Musikteater Gulaschs nya pjäs som har premiär på Kulturkammaren på Kulturnatten.

Regissören Leif Agrér, som till vardags arbetar på Östgötateatern, och killarna i Musikteatergruppen Gulasch har länge velat göra något tillsammans och med barnföreställningen Monster Frank har de nu kommit till skott.

Trollkarlen Alfredo kände sig nog lite ensam när han trollade fram Frank att ha som sällskap. Men dagarna blir långa och ensamma för Frank när Alfredo är ute på turné. Han vill också lära sig trolla och ge sig ut i världen. Helt lätt blir det inte, trolleriet som är så enkelt för Alfredo går inte lika bra för Frank.

– Det handlar om att ha modet att vara sig själv trots att man utsätts för mobbning och huliganer, säger Leif Agrér. Men det handlar också om hur allting kan vändas till något positivt.

Föreställningen är fylld av magi, sång och musik. Skådespelarna är i grunden fullfjädrade musiker med Kenneth Höglind på fiol och mandolin, Hans Bigestans (Alfredo) på bas och Manne Westrup (Frank) på gitarr.

Och trollandet? Även om det inte är på riktigt har de köpt några fina trick till föreställningen. Att föreställningen svänger på mer än ett sätt garanterar regissören, Leif Agrér är nämligen både dansare, med ett förflutet i Östgötabaletten, och koreograf.

Men Gulasch har fler strängar än barnteater på lyran; nyligen släppte de Vit platta. Lyssna!

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

Monster Frank

  • av och med Teater Gulasch
  • Regi: Leif Agrér
  • MEDVERKANDE
  • Kenneth Höglind, Hans Bigestans och Manne Westrup
  • (5–10 år)
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.