• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Djungelvildare jul med Östgötabandet


Julrock. Ola Lager uppträdde i den ena kostymeringen vildare än den andra när Östgötamusikens Julshow intog Teater Bråddgatan 34.

 

– Kommer vi hinna hem till jul?

 

RECENSION/ NORRKÖPING Julen firas i djungeln på Teater Bråddgatan 34. Djungelpatrullen har åkt till djungeln för att leta efter vilda djur. Kan de behålla julstämningen? Och ska de hinna tillbaka hem till julafton?

Det är en ganska uppseendeväckande scenografi som möter publiken inne på Teater Bråddgatans scen: djur och juldekorationer som hänger tillsammans med ett kamouflagenät. En kombination man kanske inte är så van vid?

En grupp herrar kommer ut och sätter sig vid orkesterinstrumenten står på scen och börjar spela. Vänta… Är de klädda i kortbyxor och t-shirt? Är det verkligen passande i juletider? Ytterligare två personer till kommer in. I liknande kläder och med en varsin kikare. Ola och Maria har rest till djungeln tillsammans med Djungelpatrullen.

– Det var Olas idé att vi skulle åka hit, säger Maria.

 

Julshow
Safaristuk. Östgötabandet har omvandlat sig till Djungelpatrullen.

 

Ola vill se vilda djur och ger sig genast iväg för att leta upp några. Men det är ju inte lång tid kvar till jul. Det gör Maria lite orolig. Hon älskar nämligen julen och vill ju vara hemma när den kommer. För att kunna känna av julstämningen även i djungeln har Maria packat sin resväska med luciaklänning och julprylar.

Tillsammans med Östgötamusikens jazziga Östgötabandet bjuder Maria Olofsson och Ola Lager på många julsånger: Svängiga Santa Claus is Coming to Town, potpurri av dans runt granen-låtar och finstämda En stjärna lyser så klar, för att nämna några. Djungeljulstemat kommer fram i Jag kungen är över alla här och Var nöjd med allt som livet ger, som för många är förknippat med julfirande.

Maria och Ola pratar med barnen i publiken, som alla är där i vuxet sällskap. I ett nummer kan alla som vill vara med och klappa och sjunga, det uppskattas av alla åldrar.

Trots att de befinner sig i djungeln, pratas det mycket om julen. Och efter att har rett ut vad djurgranar är för något, påmint om att julen är firandet av Jesu födelse och undrat vad någon önskar sig i julklapp, frågar bandmedlemmen Lars om Ola kommer ihåg varför de åkte dit till att börja med.

 

Julshow
Djurgranar. Det skämtas vilt med julens och djungelns alla tillbehör.

 

Då avslöjar Ola att han är uppfinnare och att han har skapat apparat som ska hjälpa honom att hitta djuren. Han visar hur den fungerar: Först spänns den fast på huvudet och sen ställer man in vilket djur man vill hitta. Den verkar inte helt enkel att hantera.

– Sen måste man räkna högt till tre.

Orkester och publik hjälps åt att räkna. Apparaten går igång med en himla fart. Den har fått korn på något och drar med Ola fram och tillbaka över golvet. Till sist hittar den… en banan. Nä, det blev ju inte rätt tycker Maria och resten av Djungelpatrullen.

– Men inte letar du väl efter ett djur som är hungrigt. En apa vill ju ha en banan först, försöker Ola, men den gubben går inte.

Han får göra om det. Andra gången går det inte heller bra… ett par kalsonger.

Nu får Lars testa. Det kan ju inte bli värre. Lars går igenom samma process och denna gång… hittar apparaten en liten mus. Olas uppfinning fungerade i alla fall.

Maria och Ola tar på sig små musöron och sjunger Mössens Julafton:

Hejsan hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla’!

Djungelpatrullen tackar publiken med att sjunga We wish you a Merry Christmas.

Julshowen Djungeljul är rolig och trevlig familjeunderhållning som vänder sig främst till den yngre publiken men som även de vuxna kan uppskatta.

© Text och foto: Anton Augustsson


BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Julshow

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

17 december 2017

Julshowen Djungeljul
Prod: Östgötamusiken

MEDVERKANDE
Östgötabandet tillsammans med Ola Lager och Maria Olofsson

LÄNKAR
Östgötamusiken hemsida Facebook Östgötabandet
Teater Bråddgatan 34 Facebook
Kvarteret Hallarna hemsida

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.