• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Berit Malmqvist en god Norrköpingsvän


Norrköpingsprofil. Berit Malmqvist, tidigare styrelseledamot, har utsetts till Norrköpingsrummets vän för det gångna året.

 

”Ger makthavarna en rejäl match”

 

NORRKÖPING Utmärkelsen Norrköpingsrummets Vän delas varje år ut till en kulturprofil knuten till Norrköping. 2017 års utmärkelse gick till mångsysslaren Berit Malmqvist.

Mottagaren ska vara en kulturprofil som gör eller har gjort något i Norrköpingsrummets anda och måste också vara knuten till Norrköping. Priset delades ut på föreningens årsmöte den 2 februari av en enhällig styrelse.

Utmärkelsens motivering lyder:
Berit Malmqvist tilldelas utmärkelsen för sin breda och gedigna kunskap samt engagemang. Hon är en stor kulturpersonlighet i Norrköping som har förgyllt tusentals människors vardag sedan 1951, då hon debuterade på Arbisteatern.

Med glimten i ögat och med stor beslutsamhet har hon tagit sig an såväl sitt skådespeleri, sin roll som teaterchef och tv-profil samt varit ledamot i styrelsen för Norrköpingsrummets Vänner.

Berit är en älskad Norrköpingsprofil, då hon står upp för allas lika värde och ger våra makthavare en rejäl match, för ett inkluderande samhälle och är en äkta förebild och ambassadör för barndiabetesfonden.

© Text: Anton Augustsson
© Foto: Norrköpingsrummets Vänner

NORRKÖPING

2 februari 2018
Norrköpingsrummets vän – utmärkelse

Tidigare mottagare
2016: Eva Lindblad kulturpersonlighet och Norrköpingsrummets eldsjäl
2015: Magnus Höjer
som både skrivit böcker och gjort filmer om Norrköping.
2014: Peter Kristensson författare till boken Norrköpings gatunamn.

LÄNKAR
Norrköpingsrummets Vänner hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.