• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Nedslag i Kulturnatten 2010


Nedslag i Kulturnatten – från morgonpoesi till spökvandring, fotoutställning, bugguppvisning, SON till sena kvällen. 3:32.

 

Konstkulturell röra sätter sprätt på stan

 

Tänk om vi på något sätt levde kvar i 1800-talets sätt att leva, utan teve, radio, datorer. Då människorna var tvungna att gå ut för att mötas.

För en kort stund tänker jag mig att Kulturnatten förflyttar oss till en sådan tid. Alla är på benen, ja åtminstone tog enligt kommunens kultursekreterare mellan 40.000 och 50.000 personer del i det kulturintensiva dygnet lördagen den 25 september 2010.

Och mötena är många, på många platser, vid många tidpunkter, på många språk. Konst, musik, dans, sång, lyrik, protest och bejakande. Kommers och godis. Blommor. Färger. Och människor som rör sig i olika riktningar.
Sådan är Kulturnatten.

Med filmkameran som min följeslagare fångade jag en bråkdel, eller snarare två, av skeendet. Dels filmen jag klippte till på uppdrag för 24nt, Norrköpings Tidningars lokala tv-kanal. Dels det material som inte fick plats där, men här får breda ut sig lite extra. Du får dem båda – på en gång.

Och TACK: Athina, Anders, Jan m fl som jag mötte på Kulturnatten och frågade vart ni skulle ta vägen.

Film och text: Ann-Charlotte Sandelin

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nedslag i Kulturnatten 2010

 1. admin says:

  Javisst, men eftersom det tog några dagar innan jag lade upp filmen så släppte jag det (=vart ska du gå härnäst) materialet.

 2. Bra site på webben: SOm lite sociologiserande kan jag tycka att bilder och språkliga budskap från vanligt folk i publiken och på gator o torg som ser begivenheterna skulle
  förhöja intensiteten i det upplevda som man gör på nätet…. ett samspel mellan proffs- och amatöraktörer och deras publik och vad som rör sig i vanligt folks upplevelsemönster –
  hur konst- och kulturlivet kan medverka till att bryta mönster och föhöja livskänslan!
  Bara en tanke för just nu! tack!