• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Välgörande Impuls bjuder på gala


Snart dags för en välgörande galaföreställning med Teater Impuls på Lilla teatern.

 

Improviserad teater till förmån för cancerdrabbade barn

 

Lördagen den 28 januari finns all anledning att gå till Lilla Teatern i Norrköping. Teater Impuls har då en välgörenhetsföreställning till förmån för Barncancerföreningen Öst.

Teater Impuls står för improvisationsteater där publiken aktivt avgör inriktningen av föreställningen. Inga manus eller repetitioner utan allt kommer på plats under föreställningen.

Skådespelarna på scenen kompletteras med livemusik med pianisten Göran Hanning under en föreställning på 2 – 2,5 timmar i två akter. Före paus utgår man från temat ”Låter som en sång” med improviserad sång och musik.”Publiken bestämmer hur det ska sluta; ond, bråd död eller lyckliga gatan?” för att citera Kultursidans tidigare referat.

Andra akten får temat ”Vad händer nu?” Här handlar det om korta scener i hög hastighet. Här är publiken delaktig med förslag på teknik och innehåll.

Vid måndagens pressträff betonade producenten Viktoria Karlsson och skådespelarna Kajsa Wallin och John Johansson att man denna gång valt en viktig verksamhet för sitt stöd – Barncancerföreningen i Östra Götataland. Medlen som kommer in genom föreställningen används av föreningen direkt till verksamheten stöder cancersjuka barn och deras familjer, och som verkar för trivsamma förhållanden på sjukhusen samt sprider information om barncancer.

Barncancerföreningen är ideell och verksamheten har så kallat 90-konto vilket gör att den kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Man har inga bidrag från stat, kommuner eller landsting. Barncancerföreningen i Östra Götaland omfattar Norrköping, Linköping, Kalmar och Västervik med omnejder.

Efter en pratstund med representanterna för Teater Impuls inser man att det är en spännande kväll som man kommer att få njuta av, samtidigt som intäkterna kommer till glädje för barn som har det besvärligt på grund av allvarlig sjukdom.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • LILLA TEATERN Norrköping

  • 28 januari 2012 kl 19
    Gala
    med Teater Impuls

 

LÄNKAR
Teater Impuls hemsida
Barncancerföreningens hemsida
Lilla teatern hemsida
Syndfullt med Teater Impuls reportage Kultursidan.nu 17/11 2011

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.