• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kerstin Holmer och Kaj Kindvall fick NT:s Broocmanpris

IMG_4833
– Och här åkte han till Paris. Kerstin Holmer i sitt esse på Ivar Aroseniusutställningen.

 

Förtjänstfulla förmedlare / passionerade pristagare

 

Det är sällan Kerstin Holmer hamnar mitt på bilden, hon står lite vid sidan av konstverken hon berättar om. Kaj Kindvall är dock värre, han syns inte alls, radiopratare som han är.

Kerstin Holmer och Kaj Kindvall är årets mottagare av Broocmanpriset, Norrköpings Tidningars kulturpris. Söker man efter en gemensam nämnare för de båda är det förmedlandet av kunskap och förmågan att väcka engagemang hos mottagaren.

Kaj Kindvall har ägnat ett långt yrkesliv åt populära musiklistor, Tio i topp, Poporama, Discorama och Tracks. Därmed han han stått för en viktig del av en bred allmänhets identitetsbyggande eller som det står i prismotiveringen: ”lotsat flera generationer av lyssnare i radion genom fyra decennier av popmusik.” Sändningsorten är förstås Norrköping, där han jobbar på Sveriges radio i Östergötlands programavdelning.

Att följa med intendenten Kerstin Holmer på en guidad tur i Norrköpings Konstmuseum är som att besöka ett främmande land med en ingift guide som förälskat sig i sitt nya fosterland. Många konstälskare skriver säkert under prismotiveringens: ”för sitt passionerade förhållande till konsthistorien och sitt smittande sätt att förmedla sina kunskaper”.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.