• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Nio högstadieskolor tävlar i dansanta Lilla Melodifestivalen

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/6890775731/[/flickr]

Jippiii! Uppställning inför årets upplaga av Lilla melodifestivalen i Norrköping.

 

Nu väntar repetitioner hela våren för musikartister och dansare

 

Om drygt två månader kommer, för elever vid Norrköpings högstadieskolor, den riktiga finalen i årets Lilla melodifestival! Kulturskolan och Norrköpings grundskolor arrangerar en egen festival som går av stapeln i Flygeln den 20 april. I år deltar nio skolor i tävlingen, Hagaskolan, Söderport, Navestad, Prolympia, Kunskapsskolan, Vittra, Mosstorp, Vikbolandet och Djäknepark.

Omkring 25 ungdomar tävlar med låtar de själva har skrivit. När man ser titlarna på melodierna ser man att eleverna, med något undantag,  satsar på att skriva engelska texter.

Melodifestivalen är som ”på riktigt” med den skillnaden att här finns ett kompband från de Geergymnasiet med. Nytt för i år är att man har en dansartist med, proffsdansaren Adam Svensson, ursprungligen från Valdemarsvik tillsammans med dansare från Danscenter. Adam syns nu i TV:s  Melodifestival där han dansar i alla deltävlingarna.

Naturligtvis finns det jurygrupper för bedömning av bidragen som poängsätts på det vanliga sättet med skalan 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2 och 1. Juryn leds av Lana Brunell. Lars Stjernkvist, Sandra Wall och Karl Sanner är klara för uppdraget medan man väntar på svar från ytterligare en än så länge ”hemlig” jurymedlem.

Det finns också en Ungdomsjury som leds av förra årets segrare Agnes Persson och som i övrigt består av en representant från varje deltagande skola.

De två konferenciererna Marcus Fyrberg (tänk högklackat på Arbis) och Johanna Wetterström Samuelsson (tänk tuff bastrombon) går båda på De Geergymnasiet.

Man har i år också ändrat priserna så att tre bidrag i år får penningpriser. Segrande bidrag får 6.000 kronor och de två andra pristagarna får 2.000 kronor vardera. Dessa priser går till de bidrag som fått högsta poängen av jurygrupperna för ”bästa sång, text och melodi”.

Ett stort antal diplomutmärkelser delas också ut, exempelvis för ”Bästa röj på scenen”. Inget bidrag blir lottlöst då de klasser som inte får penningpriser kommer att belönas med en teater- eller konsertupplevelse.

För att möjliggöra Lilla melodifestivalen så har man fått sponsring av Ståhl fastigheter AB, Norrköping City och Skapande skolaprojektet/Kulturrådet.

Den 16 februari samlades alla deltagarna på Cnema där artisterna fotograferades. För några av deltagarna bar det sedan av för de första repetitionerna på Kulturskolan. Förväntan lyste lång väg inför de spännande veckorna fram till festivalen!

Biljetterna till flygeln kommer att släppas via Louis De Geer eller Ticnet den 19 mars. Deltagande klasserna kommer att bjudas på inträdet och med tanke på alla anhöriga som kommer att köpa biljetter lär ”vi vanliga intresserade” få hålla oss framme om vi skall få tag på biljetter!

Spännande!

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • FLYGELN Norrköping

  • Fredag 20 april 2012 kl 19
    Lilla melodifestivalen
    Arr: Kulturskolan

 

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida
Lilla melodifestivalen På gång

 

FLER BILDER FRÅN MÖTET MED PRESSEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629355166787″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.