• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Snart premiär för höga klackar på Skandiateatern

100 % Dragshow
Hela gänget i 100% Dragshow på Skandiateatern. Bakre ledet: Marcus Fyrberg, Agnes Thorell, Carina Perenkranz
och Morgan Svensson. Sittande: Pontus Helander och Anders Håkansson

 


Intervjuer och scener. 

 

Spetsar till det med vassa klackar

 

Nu siktar Skandiateatern på att komma lite högre upp. Pontus Helander och Anders Håkansson har nämligen tagit på sig de höga skorna och ska försöka inbilla publiken att ”I was born this way”. På fredag sätter 100 % Dragshow klackarna i scengolvet.

– Det är svårt. Jag har aldrig gått i höga klackar innan, säger Anders Håkansson som inte bara dansar bäst av alla killar, nej, extremt feminina artister på scenen utan också har koreograferat showen.

– Man får överdriva lite, tillägger han. Det är ju humor också, så utöver ren danskoreografi så får man lägga in rörelsekoreografi. Hur man förflyttar sig, hur man rör sig, hur man går från punkt till punkt, som kvinna och som man. Och spetsa till det lite då.

Dragshow är oftast männens domän men här skämtar man med genren och vänder på steken. Två kvinnor spelar mansroller: Skandiateaterns Carina Perenkranz och Agnes Thorell, till vardags danslärare i Norrköping. Under pressvisningen bär Agnes Thorell sjömanskostym medan Carina Perenkranz stoltserar som flamencotupp.

Men det är killarna, ja tjejerna då, som är i blickfånget. Ytterligare två artister har kallats in till produktionen, Morgan Svensson som pendlar från Stockholm, och unge Marcus Fyrberg, som till vardags studerar på De Geergymnasiet.

– Det blir mycket sång, mycket dans, och så humor och komik. Vi ska åka ganska långt härifrån, på en liten semester bland annat, avslöjar Morgan Svensson.

Morgan Svensson är en erfaren musikalartist som har nära till skrattet. Närmast kommer han från Oscarsteatern där han medverkade i My Fair Lady. Andra uppsättningar han uppträtt i är Skönheten och odjuret, Grease och Victoria.

– Under julen blev jag uppringd av min gode vän här och fick frågan om jag kunde tänka mig att komma ner och jobba med Skandiateatern och det ville jag jättegärna, säger Morgan Svensson.

Marcus Fyrberg har till skillnad från övriga killar, förlåt damer, på scenen klackvana. Han var nämligen med i Arbis Nytta & Nöje:s succéuppsättning La Cage Aux Folles häromåret. I framtidsdrömmarna ingår musikalkarriär, först på hemmaplan och sedan ut i världen, London är inte fel. I dag gäller det Skandiateatern.

– Man ska väl passa på och prova medan man är ung, tycker Marcus Fyrberg. Men kvinnokläder? Inte!

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

  • SKANDIATEATERN Norrköping

  • Premiär 24 februari 2012 kl 19.30
    Föreställningar 1, 9, 10, 17 mars, 27 april

    100 % Dragshow
    Arr. ChoppEvent

    • MEDVERKANDE
      Anders Håkansson (koreograf)
      Morgan Svensson
      Marcus Fyrberg
      Pontus Helander
      Agnes Thorell
      Carina Perenkranz

 

LÄNKAR
Skandiateatern hemsida

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Snart premiär för höga klackar på Skandiateatern

  1. Pingback: Fira och fika | KULTURSIDAN.nu

  2. Pingback: 100 % Dragshow kittlar med glimten i ögat på Skandiateatern | KULTURSIDAN.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.