• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Stefan Constantinescu ställer ut på Galleri Verkstad


Film från Stefan Constantinescus utställning på Verkstad. 3 min 7 sek.

 

En mörk historia som bläddervänlig popupbok

 

Galleriet Verkstad har blivit en allt viktigare kulturaktör i Norrköping med sina projekt med konstnärer som kommenterar samtiden och samhället vi lever i.  Från starten 2008, med två KSM-studenter som föll för ett ruffigt underjordiskt garage, har utställningar och program gått från korta möten till mer normallånga utställningar, men med instick av flitig programverksamhet.

My Beautiful Dacia, rumänsksvenske videokonstnären Stefan Constantinescus utställning, består av två videokonstverk, My beautiful Dacia och Dacia 1300 My Generation. Dessutom visar han popupboken The Golden Age For Children.

Daciabilen blir den motor som låter åskådaren färdas igenom Rumänien idag och Rumäniens sena historia. 1968 är startår för många av konstnärens verk, det starkt laddade årtalet är också hans födelseår.

Popupboken The Golden Age är omsorgsfullt gjord, som ett fantasifullt familjealbum, men med en berättelse med en djupare underton. Rumänien var ett eget land, med sin egen variant av kommunism och personkult. Om detta vill Stefan Constantinescu berätta.

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

  • GALLERI VERKSTAD

  • Stefan Constantinescu
  • My Beautiful Dacia
  • 9-31 oktober
Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.