• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Christoffer Perenkranz fick Parneviks stipendium


Bosse Parneviks stipendiater. Jeff Lindström från Katrineholmsrevyn och  Christoffer Perenkrantz
från Valdemarsviksrevyn.

 

Använder pengarna till dansutbildning

 

Det är hög tid att lägga ännu en Perenkrantz på minnet, Carina Perenkranz son Christoffer går i mammas fotspår och satsar på nöjesbranschen. På fredagen fick han en rejäl knuff i rätt riktning när Bosse Parnevik mitt under pågående Revy-SM i Karlskoga delade ut sitt stipendium som stöd till Christoffers dansutbildning vid Base 23 i Stockholm. Base 23 är den musikalskola som startats av bland andra prima ballerina assoluta Anneli Alhanko och koreografen Roine Söderlund.

– Ja, man är ju i branschen och då får man leta stipendier. Jag fick tipset av mamma att söka. Den 27 augusti börjar jag Base 23, sa en mycket glad Christoffer efter att ha framträtt för publiken på torget i Karlskoga.

Självfallet har den unge Christoffer Perenkrantz revyerfarenhet, främst är det Valdemarsviksborna som haft tillfälle att göra hans bekantskap i samband med Valdemarviks nyårsrevy 2010. Redan som tioåring var han med i musikalen Oliver på Östgötateatern, tog emot Unga begåvningars stipendium i Norrköping 2010 och spelade Von Trapp när musikalen Sound of Music sattes upp i Hörsalen 2008.

21-årige Christoffer som gick ut Musiklinjen på De Geergymnasiet för några år sedan har efter gymnasiestudierna byggt vidare på en bred grund att stå på inför framtidens yrkesliv. Så här skaldade Bosse Parnevik om stipendiaten, som fått kassaförstärkning med 15.000 välkomna kronor:

Meritlistan för Perenkranz
är som en utbildningsgigants
Artistskolan i Bjärnum och jag kan betyga´re
han har gått Kulturama och Calle Flygare
Och detta stipendiums avsikt é
en dansutbildning på Base 23

Den enda Parnevik missade är sångstudier för Ulrika Uhlin under tre år, men eftersom Uhlin också står bakom Base 23 så kan man inte säga annat än att Christoffer Perenkranz vet vart han är på väg.

Bosse Parnevik delade även ut stipendium till Jeff Lindström från Katrineholm.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Stina Elg/Revy-SM och Privat

 

LÄNKAR
Revy-SM hemsida

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.