• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lek med stora dockor på KSM-labbet (reportage)

Galleriexempel

Klippdockor. Färdiga bilder kan skickas till Snyggbyggs eget galleri på internet.

 

Bygg ”snyggt” först och ifrågasätt sen

 

Kultur, samhälle och mediagestaltning, KSM, vid Campus Norrköping har en liten hörna i Norrköpings Stadsmuseum där studenterna presenterar sina projekt, en vecka i taget. Med start den 29 januari och med final söndagen den 3 februari har Solveig Betnér en interaktiv installation i utställningshörnan.

Solveig Betnér är student i kursen ”Utställning som medium” vid KSM. Hon har tidigare studerat textil, konst och webbutveckling och vill utveckla sitt skapande med textil samt fördjupa sig i konstnärlig gestaltning på Internet.

Besökarna möter två skyltdockor och en dataskärm. Som besökare uppmanas man att skapa sin egen bild av ”stereotypa” könsroller och därigenom vara med och förändra utställningen. Utställningen vänder sig till alla men man har speciella visningar för ungdomar som klä på skyltdockorna och göra egna bilder på datorn, typ klippdockor. Bilderna blir sedan en del av utställningens eget galleri på webbplatsen Snyggbygg.tk där man också kan leka med klippdockor .

– Snyggbygg vill väcka tankar och diskussion kring jämställdhet, från skönhetsideal till vem som bestämmer. Varför sminkar sig fler kvinnor än män? Varför har män högre lön än kvinnor? frågar Solveig Betnér retoriskt.

Intrycket man får är att man här kan låta fantasin flöda. Inom de gränser som sätts upp av de klädesplagg utställaren lånat av Erikshjälpen.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • KSM-LABBET Stadsmuseet Norrköping

  • 29 januari – 3 februari 2013
    Snyggbygg
    Solveig Betnér, KSM

 

LÄNKAR
Stadsmuseet hemsida
Snyggbygg hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632642339698″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.