• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Humanistdygnet leker

Linda Johansson i aerial hoop

Kunskap på hög nivå. PyromaniArt medverkar under Humanistdygnet.

 

Lek, konst och kultur

 

Den lekande människan är årets tema när Humanistdygnet återuppstår i Linköping den 19-20 april. Det unga inslaget blir stort och från Norrköping bidrar bland andra PyromaniArt och Norrköpings ungdomscirkus.

– Temat för i år är Den lekande människan.  Detta innebär att vi bland annat vill lyfta fram konstens och kulturens betydelse för samhället och samspelet mellan människor.  Lekens betydelse kommer också lyftas fram på liknande sätt, men även från en pedagogisk synvinkel. Lek kan också betyda spel och spelkulturer, vilket vi vill belysa, skriver festivalens projektledare Lars Jonsson i ett pressmeddelande.

Östergötlands museum blir den stora arenan för Humanistdygnet. Museet fylls med visningar och föreläsningar i alla avdelningar, från Hagdahls kök och datamuseet IT-ceum till Konstmuseidelen. I Museiparken blir det ungdomscirkus hela dagen. Andra platser där det händer är Stadsbiblioteket, Elsas hus och Passagen. I ett samtal om politisk satir medverkar Carina Milde, intendent vid EWK-museet/Arbetets museum. Hemliga rum öppnas, som kryptan i S:t Lars kyrka och Kuriosakabinettet.

Humanistdygnet inleds på fredagkväll 19 april på Backstage i Konsert & Kongress med mingel och happenings och slår ut i full blom dagen därpå. Med forskningsrön, dans och gatukonst i skön blandning.

Text: Ann-Charlotte Sandelin

LÄNKAR
Humanistdygnet info

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.