• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mathias dokumenterade Estetverkstans Rock Of Ages (reportage)

Star quality.

Star quality. Det finns ett engagemang i Mathias Eberts foton från arbetet med uppsättningen Rock of ages som just nu spelas på Estetverkstans scen Arenan.

 

Livs levande rockstjärnor på hemmaplan

 

Estetverkstan är en del av Norrköpings kommuns dagligverksamhet för personer med vissa funktionshinder. En av verkstadens verksamheter kallas för Arenan där deltagarna tränar scenkonst med målet att producera en egen föreställning med ”riktiga framträdanden”.

Under ett helt år har deltagarna arbetat med att sätta upp rockmusikalen Rock of ages, som för övrigt också spelas i Stockholm just nu med Norrköpingsstjärnorna Peter Johansson, i rollen som den gamle rockräven Stacee Jaxx, och Bruno Mitsogiannis som Drew, killen som vill komma upp i strålkastarljuset.

Men hemma i Norrköping finns också livs levande rockstjärnor på scenen. Estetverkstan ger sin version av händelserna i på Bourbon Bar i 1980-talets Los Angeles under april månad, onsdag till fredag, på Arenan, på Växthusgatan 1. Deltagarna står inte bara på scenen och sjunger och spelar i två timmar. De har också arbetat med scenografi och allt annat som hör till föreställningen.

KSM-studenten Mathias Ebert följde deltagarna under perioden april – september 2012 med sin kamera. Mathias Ebert har försökt förmedla gemenskap, arbete och repetitioner.

Resultatet har blivit en utställning med 14 svartvita bilder som nu visas på Norrköpings Stadsmuseum i det så kallade KSM-labbet. KSM står för universitetets Kultur, samhälle och mediegestaltning som bland annat finns på Campus Norrköping.

När man studerar de bilder som Mathias valt ut till utställningen så kan man klart se det engagemang som deltagarna på Estetverkstaden visar upp. Det känns riktigt bra att Mathias valt denna dagliga verksamhet för sitt arbete eftersom den arbetar med personer som har mycket att ge och som strålar av glädje över sina prestationer!

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

  • ARENAN Norrköping

  • 3–26 april 2013, onsdag – torsdag kl 18, fredag kl 9:30
  • Rock of ages
    Arr: Estetverkstan
    Pris: 100 kr. Bokas på 011-15 50 66.
  • KSM-LABBET Stadsmuseet, Norrköping

  • 10 – 21 april 2013
    En fotografisk dokumentation av Estetverkstan Rock of ages
    Mathias Ebert

LÄNKAR
Estetverkstan Rock of ages info
Estetverkstan hemsida
Stadsmuseet hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633209167319″]

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.