• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ny norsk chefdirigent till Blåsarsymfonikerna

Cathrine Winnes Trevino, ny chefdirigent och konstnärlig ledare för Östergötlands blåsarsymfoniker.
Engagerad. Cathrine Winnes Trevino är Östergötlands blåsarsymfonikers nya chefdirigent och konstnärliga ledare.

 

Ett glatt ”ja” till genrebreda musikanter

 

Hon anses fortfarande vara ung, trots att hon är mor till fyra barn och har lett i stort sett alla norska professionella blåsorkestrar. Norska dirigenten Cathrine Winnes Trevino, född 1977, är Östgöta Blåsarsymfonikers nya chefdirigent och konstnärliga ledare.

Cathrine Winnes Trevino är inte okänd för musiker och publik i Östergötland. Hon har varit en flitig gäst hos Östgöta Blåsarsymfoniker och så sent som i höstas deltog hon i Crusellserien.

– Det var med stor glede jeg takket ja til Östgöta Blåsarsymfoniker. Orkestret har en musikantisk og åpen stil, og en uvanlig stor sjangerbredde, skriver Cathrine Winnes Trevino i Blåsarsymfonikernas pressmeddelande.

Bakom sig har hon flera produktioner med Oslo-Filharmonien och den norska Radio-orkestern, men hon arbetar också regelbundet med samtliga av de norska professionella blåsorkestrarna. Hon har även gästdirigerat flera av de stora nordiska symfoniorkestrarna.

Cathrine Winnes Trevino har både norsk och svensk dirigentutbildning. Den unga saxofonisten började sin bana på Musikhögskolan i Stockholm, där hon studerade dirigering för professor Jorma Panula.  Därefter avlade hon diplomexamen i orkesterledning vid Norges Musikkhögskole under Ole Kristian Ruud. Sedan 2008 är hon själv anställd vid Norges Musikkhøgskole, som universitetslektor i dirigering.

– Vi ser fram emot att få ha Cathrine, med sin fantastiska energi och positivism, som chefdirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Blåsarsymfoniker, meddelar Tomas Herrgårdh, länsmusikchef.

Cathrine Winnes Trevino tillträder till hösten och hennes första konsert som chefdirigent blir invigningen av Östergötlands Musikdagar på Linköpings slott den 10 augusti.
Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

LÄNKAR
Intervju med Cathrine Winnes Trevino från 2010 universitas.no
Östgötamusiken hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ny norsk chefdirigent till Blåsarsymfonikerna

  1. Pingback: Musikdagarna lyfter fram Albert Schnelzer - KULTURSIDAN.nu