• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kreativt kontor öppnar galleri

Ett nyöppnat litet galleri.

Lekyta. Kreativt kontors & galleri fönster mot omvärlden har blivit Robert Zetterbergs ansvarsområde.

 

Fönstret är Robbans lekyta

 

– Robban ska sköta galleriet, han är social och trevlig. Jag sköter det administrativa. Grafikern Åsa Fredricson på Kreativt kontor har öppnat galleri tillsammans med Robert Zetterberg. En liten lokal på Knäppingsborgsgatan, ett skyltfönster och en dörr. Innanför ett nymålat rum med vita väggar och rutigt golv. Alltså Kreativt kontor & galleri.

– Jag kände direkt med ljuset och armaturen att här skulle kunna vara ett fint galleri, berättar Robert Zetterberg som några månader efter första besöket ståtar med titeln gallerist. Jag jagar konstnärer och spikar upp. Och så har jag särskilt ansvar för fönstret, en lekyta där jag får göra vad jag vill. Det första jag gjorde var att köpa tre säckar lök och hälla ut.

 

Åsa Fredrikson och Robert Zetterberg öppnar galleri.
Gallerister. Åsa Fredricson är ännu inte helt bekväm i rollen. Robert Zetterberg har haft eget galleri tidigare, i Rejmyre.

 

Folkkäre skådespelaren Robban har en konstnärlig ådra, han både målar och arbetar i trä. Han har med verk på öppningsutställningen men har främst bjudit in konstnärer i vänkretsen. Galleriets inriktning ska vara bred, rymma konst, konsthantverk och hantverk.

– Vår vision är att visa saker som vi tycker om, som har en själ. Och i alla prisklasser, för gemene man, säger Åsa Fredricson som själv visar muddar i glada färger.

Uppenbarligen tycker de om Olav Lundes skulpturer i järn. Små figurer i samspel med enkla ting, som spikar och en stor mutter. Olav Lunde kan ses i större format på gården i Kvarteret Hallarna.

Konstnären Lars Olofsons måleri är abstrakt och färgstarkt, sinnligt. En röd tavla samspelar fint med Anette Gustafsson hängande fåglar i rakubränd keramik. På väggar och golv hittar man Per Josefssons verk, dels objekt, dels målningar. Innanför dubbla ramar hittar man små landskapsmålningar på en böjd bearbetad yta, Relief kallar han det.

 

Tovade blomkrukor av Chatarina Jansson Blomster
Blomkrukor. Chatarina Jansson Blomster tovar vårblommor som aldrig behöver vattnas.

 

Tovad ull kan vara både praktisk och vacker. Chatarina Jansson Blomster tovar skickligt och fantasifullt, mössor och krukor som blommar utan växtlighet.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin och Sven Åke Molund

KREATIVT KONTOR & GALLERI Norrköping

23 oktober 2013
Invigning

MEDVERKANDE
Lars Olofson måleri
Olav Lunde skulptur
Annette Gustafsson keramik
Chatarina Jansson Blomster tovade ting
Per Josefsson måleri och objekt
Robert Zetterberg måleri och objekt
Åsa Fredricson muddar

LÄNKAR
Kreativt kontor & galleri Facebook

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157636900591356″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.