• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Pippi och En knäpp revy i Knäppingsborg

Sommarensemblen. Chopp Events familjeföreställning i år är Pippi Långstrump på de sju haven.

 

”Vi slipper driva café och restaurang”

 

Teatertorget, lika bra att lära sig namnet för det kan sitta i länge. ”Roligt att vi seglat i hamn med varandra” sade Thomas Walden på fastighetsbolaget Ståhls när Chopp Event presenterade sommarens föreställningar, Pippi Långstrum på de sju haven och traditionell sommarrevy. Den största nyheten var kanske spelplatsen, den stenlagda innergården som varken har restauranger eller ostbutiker i Knäppingsborg.

– Känns skönt att ha hittat hem. Närmare sommarrevyns vagga kan vi inte komma, svarade Carina Perenkranz och syftade förstås på de många åren på Kråkholmen, ett stenkast bort. Under mellanåren var Kråkan på rymmen på Stadsmuseets gård och gjorde strandhugg på Strömsholmen – Strömt va dä’ här.

 

”Dagny” kommer tillbaka. Pontus Helander ser fram mot årets sommarrevy.

 

Den här gången blir namnvalet enkelt, En knäpp revy kort och gott. Pontus Helander basar för den medan Carina Perenkranz regisserar familjeföreställningen.

– Det blir mycket sång och musik. Och texter med lite mera tyngd i, lite aha-känsla, avslöjar Pontus Helander, som ser fram emot att låta Dagny, hans egen tantfigur fundera högt över sakernas tillstånd.

– Vi har det mesta färdigt nu, till 95 procent, säger Pontus Helander som sätter sig på planet med revygänget för sedvanlig tripp till Turkiet. Nu ska vi bara få ihop det, repetera, brainstorma och få lite knasiga idéer.

Medverkar i revyn gör också Lars Fager och Anders Håkansson som båda gjort mycket jobb med Chopp Event tidigare. Dessutom kom Elin Ringborg, som var med i Uffe Holmertz revy för ett par år sedan och Kajsa Berg, dansande och sjungande Norrköpingstjej som studerat vid Balettakademin i Göteborg.

 

”Hon tycker det är jätteroligt och vi stöder henne” säger Paulina Linds mamma Annika Lind om att dottern, som tidigare gjort rollen som Emils syster Ida, spelar Pippi i sommar. Pappa Efraim och vännen Annika spelas av Pelle Andersson och hans dotter Nathalie Andersson, som är bekanta med Knäppingsborg sedan Olivia Twist förra året.

 

Nitton amatörskådespelare går ombord på Pippi Långstrumps skepp i sommar med Carina Perenkranz vid rodret. Paulina Lind, 10 år, alternerar i rollen som Pippi med Megan Gordon, 17 år. Vid presentationen fylls rummet av sjörövare men riktigt vilka roller alla ska spela är än så länge lite oklart.

– Vi ska vara inhoppare under repetitionerna och vara beredda att hoppa in om någon blir sjuk, annars ska vi riva biljetter och så, säger Malin Svärdmalm som är en av Chopp Events sommarjobbande gymnasieungdomar.

– Det ska bli jättekul, säger kompisen Klara Aspling och får medhåll av Jonas Johansson och Tim Pettersson Brolin.

Båda killarna, bekanta från produktioner som Kulturskolans Narnia och Sound of Music och Tivolisaga och Rent med Arbis, lyfter fram Astrid Lindgrens Pippi Långstrump som en klassiker.

– Martin Ljung har spelat Jocke med Kniven, han är en förebild för mig, säger Tim Pettersson Brolin som också ser fram emot jobbet med scenbygget.

 

Det är viktigt med barn- och familjeteater. Regissören Carina Perenkranz pekar med hela handen i sommar.

 

Det blir en vridscen, med Pippis Villa Villekulla på ena sidan och Pippis skepp Hoppetossa på den andra. Carina Perenkranz är glad över möjligheterna som produktionsbidraget från Norrköpings kommun lett till. För även om Knäppingsborg står för publikplatser och uppbyggd scen, båda med tak, är det mycket som ska till innan poliserna Kling och Klang kan jaga Pippi i första akten och hon själv ge sig ut och leta efter pappa Efraim på de sju haven i den andra akten.

– Vi kan fokusera det vi är bra på, att göra teater. Vi slipper driva café och restaurang, säger Carina Perenkranz, sådant finns om hörnet utanför Teatertorget.

Med Knäppingsborg som spelplats löser sig mycket för Chopp Event. Och fastighetsägaren Ståhls fyller Teatertorget med teater hela sommaren. För RevolverTeater som spelade Olivia Twist förra året kommer också tillbaka, med Hjälten på den gröna ön.

– Det blir mer än 60 teater- och musikarrangemang i sommar, säger Ståhls Informations- och marknadschef Thomas Walden nöjt och ser fram mot ett långvarigt samarbete.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

TEATERTORGET, KNÄPPINGSBORG Norrköping

5 – 26 juni, 5 – 23 augusti 2014
En knäpp revy
Producent: Pontus Helander

11 – 26 juni, 24, 26 juli, 1 – 23 augusti 2014
Pippi på de sju haven
av Astrid Lindgren

Regi/producent: Carina Perenkranz

Prod: Chopp Event AB

LÄNKAR
Chopp Event hemsida
Knäppingsborg hemsida
Chopp Event lämnar Strömsholmen reportage Kultursidan.nu 11/4 2014
Möt teaterfamiljen Andersson reportage Kultursidan.nu 14/11 2013
30 sommarteatrar fyller Östergötland 2014 listan Kultursidan.nu 3/6 2014

FLER BILDER FRÅN PRESENTATIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157644431669485″]

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.