• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Design, humor och starka vindar med Jill (recension)

Glittrande Jill
Glittrande JILL. Scenografin bjöd på bildspel, speglar och lekande dataeffekter.

 

”Nu är det mer musik”

 

En solig, men alltför blåsig söndagseftermiddag i Norrköping blåste showen Jill in på De Geerhallens scen. En glädjefylld show med dansare, speglar och mycket musik: country, rock och schlager. Humor har hon också.

En solig, men alltför blåsig söndagseftermiddag i Norrköping, gjorde det extra trevligt att bege sig iväg på en konsert inomhus. De människor jag mötte inne på Louis De Geer var trevliga och jag kände mig mycket välkommen.

 


Dansare. Showen rullade igång med en kraftfull start.

 

Med en rejäl smäll som fick hela publiken att överraskat hoppa till och sedan skratta över att de blev skrämda, så var showen JILL i rullning. En kraftfull start med dansare och lek med lampor på scenen.

I glittrande klänningar av Lars Wallin och scenbelysning i klara färger, drogs vi in i fantastiska toner av country, rock, schlager och även 1950-talet. Scenografin kändes noga planerad och varierade mellan speglar, bildspel och lekande samspel med dataeffekter.

Framträdandet av låten I´m never far, som Jill skrivit till sina barn, fick mig att tänka på Måns Zelmerlöws framträdande av låten Heroes. Vem som var först med denna streckgubbe, låter jag vara osagt. Att publiken för en stund fördes in i en spännande och annorlunda handling är iallafall helt klart. Kom på mig själv sitta helt hänförd över numret och ville se mer.

 


Närhet. Jill Johnson kan växla mellan det storslagna och det enkla. Här tillsammans med Göran Eriksson som hon sjöng flera låtar ihop med.

 

Jill bjöd på mycket humor under showens gång. Något som publiken från början inte verkade helt beredd på, men snart var den uppvärmd och skrattade friskt åt skämten. Hon tog oss också tillbaka i tiden och början av hennes karriär. ”Förut ställde jag upp på allt. Nu är det mer musik.”

Vi fick också lära känna Jill genom ett quiz. Ett annorlunda, men underhållande sätt att invänta ett klädombyte, måste jag erkänna.

Sammanfattningsvis upplevde jag en show med underhållning, allsång, nytänkande och glad stämning. Jill, tillsammans med storband och dansare lyckades ge publiken en blandning som passar oss alla. Jag kan förstå varför hon denna söndag lyckades fylla salongen med två konserter på en och samma dag. Mer åt publiken!

Mer åt publiken blir det även till höst, då vi åter igen får äran att följa Jills Veranda i tv-rutan.

Text och foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DE GEERHALLEN Norrköping

12 april 2015
JILL

Show
Jill Johnsson
orkester
dansare
Kostym: Lars Wallin
Prod: Krall

LÄNKAR
Jill Johnson hemsida Facebook
Louis De Geer hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.