• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM: Stenhårda Iron Lamb med attityd (recension)

Iron Lamb
Bredbent musik. Iron Lamb har en särskild pondus när de står där på scenen.

 

Och jag älskar varenda ton jag hör

 

Jag kan börja med att säga förlåt. Jag vet inte vilka banden (legendariska) är som Iron Lamb bildats utifrån. Jag vet inte heller vilka punklegenderna Poison Idea är som de varit support till. Men jag förstår ändå att det måste vara väldigt stort. Och jäklar vad jag gillar det jag hör.

Bland det första jag slås av är vilken röst sångaren Daniel Bragman har. Mina tankar vandrar iväg till Lemmy Kilmister. Det känns som att det finns vissa stråk av honom i Bragmans röst, som raspig och oerhört kraftfull. Musiken är tung och väldigt rättfram. Den ber inte direkt om ursäkt för någonting utan bara trycker sig fram. Och jag älskar varenda ton jag hör.

Precis innan Iron Lamb så har vi bevittnat en spelning med Traktor. Det var fullt med folk inne i baren, Saliga Munken. Det är det även under Iron Lambs spelning, men jag har en känsla av att folk drar sig allt mer närmare den lilla scenen, för att komma så nära bandet som bara är möjligt.

Jag läste någonstans i en presentation av bandet att musiken är stenhård rock and/or roll, och att det stundtals är så bredbent att man nästan ramlar omkull. Och jag kan förstå vad som menas med det. De har en särskild pondus när de står där på scenen. Alla rörelser de gör, gör de med stil. Det ser ut som det låter, coolt och tungt.

Det enda jag egentligen har att anmärka på är volymen på sången. Jag hade flera gånger lite svårt att höra den. Känner att det inte kan ha berott på var jag satt, jag satt på samma ställe under Traktor och hörde dem hur bra som helst. Så lite tråkigt var det. Men trots det så har Iron Lamb, vågar jag nog säga, levererat den bästa spelning jag gått på under hela Where’s the music?.

Det stod i en artikel här på Kultursidan, Ta rygg på oss på Where’s the music?!, att jag inte gillade hårdrock. Men det kan jag intyga att jag gör. Och Iron Lamb, det är riktig hårdrock det.

© Text: Jennie Johnson
© Foto: Samuel Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SALIGA MUNKEN Norrköping

13 februari 2016 kl 20.00
Iron Lamb
Publik: Välfyllt
Prod: Where’s The Music?

LÄNKAR
Iron lamb hemsida  Facebook  Spotify  WTM-presentation
Where’s the music hemsida Facebook

WTM: Viola Beach finns inte mer minnesord Kultursidan.nu 14/2 2016

LÖRDAG 13/2
WTM: Bitsk humor med Luntgatan Girls recension Kultursidan.nu 17/2 2016
WTM: Traktor med driv och ett jädra ös recension Kultursidan.nu 17/2 2016
WTM: Ungdomskonserten nådde äldre  recension Kultursidan.nu 17/2 2016
(Apollo 5, Emil Berg, Johan Karlberg)

FREDAG 12/2
WTM: Baby, Maria, Head & Tussilago recension Kultursidan.nu 17/2 2016
WTM: Viola Beachs sista spelning recension Kultursidan.nu 16/2 2016
WTM: Adrian Lux förgyllde partyt recension Kultursidan.nu 15/2 2016
WTM: Albin Lee Meldau rösten i tavlan recension Kultursidan.nu 15/2 2016
WTM  Vidars vackra värmländska vemod recension Kultursidan.nu 15/2 2016
WTM: Maj Monets glada pop i hetluften recension Kultursidan.nu 15/2 2016
WTM: Great Garb indierock som växer recension Kultursidan.nu 14/2 2016
WTM: Anti Ponys psykeliska road trip recension Kultursidan.nu 14/2 2016
WTM: Tellavisions fascinerande vision recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Vackert och starkt med Cilia recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Psykofants ösande punkinjektion recension Kultursidan.nu 13/2 2016

TORSDAG 11/2
WTM: Gudinnan Märak och Systraskap recension Kultursidan.nu 13/2 2016
WTM: Jag sveps inte med av Girls Names recension Kultursidan.nu 12/2 2016
WTM: Emil Jensen – ordkonstnär i kärlek recension Kultursidan.nu 12/2 2016
WTM: Humor & drag med Drivvedsfolket recension Kultursidan.nu 12/2 2016

FÖRHANDSARTIKLAR
Ta rygg på oss på Where’s The Music?! reportage Kultursidan.nu 11/2 2016
Where’s The Music?! – din kompletta guide LISTAN Kultursidan.nu 26/1 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.