• KULTUR-ANNONS

     

     

  • NYHETER

Hanna & Emma ger Tysta i klassen


Framåt, uppåt. Hanna Adolfsson och Emma Krafft spelar sin föreställning Tysta i klassen på Teater Bråddgatan 34 på tisdag.

 

Vad händer när man ändrar på sig?

 

NORRKÖPING ”Jamen, var lite mer utåtriktad!” Skådespelarna Hanna Adolfsson och Emma Krafft har gjort föreställningen de hade behövt se när de gick i skolan. Tysta i klassen gästspelar på Teater Bråddgatan 34 på tisdag.

Introvert? Kanske inte nödvändigtvis blyg men mer inåtvänd, tänkande och reflekterande. I en tid när det extroverta, utåtriktade och snabba är idealet kan det introverta kännas fel.

– Vi vill göra en föreställning vi själva hade velat och behövt se när vi var yngre. Vi vet att det är både viktigt och skönt att se någonting man kan känna igen sig i, något som gör att man förstår att man inte är ensam i att känna som man gör. Vi vill berätta för andra att de inte är ensamma i att behöva vara ensamma. Och så vill vi såklart också att folk bara ska få skratta lite.

Skådespelarna Hanna Adolfsson och Emma Krafft berättar i en intervju på Kulturbloggen om sin föreställning Tysta i klassen.

 

Tysta i klassen
Minimalism. Det yttre innehållet är enkelt. Det inre är, enligt premiärpubliken, livsviktigt.

 

Med hjälp av crowdfunding kunde de ha premiär på Teater Pero i Stockholm sent i mars, med mycket positiva publikröster. På tisdag gästspelar de på Teater Bråddgatan 34, i Kvartersteaterns Tredje kammaren. Målgruppen är unga mellan 14 och 20 år, fast uppåt finns egentligen ingen ålder.

Föreställningen berättar om ensamhet, telefonskräck och behovet av att bara ha det totalt tyst ibland.

Som teatergrupp kallar de sig Hanna & Emma och utgår från Stockholm. Hanna Adolfsson har gått De Geergymnasiets Teaterprogram och var dessutom Unga berättares stipendiat 2014. Hon kommer från Motala där hon varit med i Gryningens teaterverksamhet.

– Hur påverkas vi av det extroverta idealet och vad händer när man bestämmer sig för att bara skärpa sig och ändra hela sitt beteende för att inte funka fel? I den här föreställningen vänder vi oss till dig som fattar precis vad vi menar — men också till dig som inte gör det, skriver de om Tysta i klassen.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Alex Engholm

3:e KAMMAREN, TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

8 maj 2018
Tysta i klassen
Av och med Hanna Adolfsson och Emma Krafft

 

PUBLIKCITAT
Det var den bästa föreställningen jag någonsin sett, 100% igenkänning. Ni MÅSTE spela den här på varje jävla skola, så att vi introverta krakar kan få se att det är okej att vara som vi är och att det finns fler!
Anonym

Må denna föreställning erövra världen! Tack!”
Lars Andersson, Pensionär/fotograf

LÄNKAR
Hanna & Emma hemsida Intervju/Kulturbloggen
Kvartersteatern hemsida Facebook
Teater Bråddgatan 34 Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Hanna & Emma ger Tysta i klassen

  1. Pingback: Tysta i klassen om introverta våndor – KULTURSIDAN.nu