• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Location East flyttar in i Arbis salonger


Festivalmakare. Decireé Åkesson, Linnea Larsson, Erica Damgaard och Adina Henrikson gör det igen. På lördag är det dags för årets upplaga av Location East på Arbis.

 

Livsviktig och omväxlande pop

 

NORRKÖPING Ärligt talat – regionalt odlad pop är det nya svarta. ”Location East” flyttar in på Arbis när festivalen genomförs för andra gången. 11 artister på tre scener ute och inne, bland dem Märtha Franz och Donika Nimani. Gästartister från Stockholm är Blenda och Melanie Taylor, ursprungligen Norrköpingstjej.

På lördag 12 maj fyras startskottet av för Östergötlands musiksommar. Då arrangeras andra upplagan av festivalen ”Location East” på Arbis bar och salonger.

”Vi vill visa på all talang som finns i staden och ge artisterna möjligheten att möta ny publik och utveckla sin scenvana. Förhoppningen är även att besökarna ska få upp ögonen för all bra musik som finns i regionen”, skriver festivalarrangörerna i sitt pressmeddelande.

Bakom festivalen står KSM-studenterna Adina Henrikson, Decireé Åkesson, Erica Damgaard och Linnea Larsson, som tillsammans vill utmana den mansdominerade musikbranschen. Första upplagan, då på Hallarna, genomfördes när de gick andra året på utbildningen. Nu är det alltså dags för examensprojektet där de vässat på alla detaljer.

Elva artister på tre scener, väldigt mycket pop, livsviktig och omväxlande. På Altanen, Arbis uteservering, hittar vi Emilie Höier som är finalist i P4 nästa med nya låten O My God. Hon får sällskap av Sam Sina och singelaktuella Anna de Rim.

Festivalarrangörerna har presenterat en snygg och effektiv hemsida där det dessutom är lätt att hitta till Spotifylistan, som ger en bra introduktion till festivalakterna.

Norrköpingsduon Märtha Frans återkommer till festivalen liksom Donika Nimani, Årets nykomling på Manifestgalan. Flora Marmefelt, Norrköpingstjejen med starka texter, tung elgitarr och kraftfull stämma. Linköpingsborna Anton Nessvi och Agnes Matsdotter är väl värda att lyssna till. Och flera ändå, Babylady utlovar inte bara vackra melodier, de har humor också.

Två mer etablerade gästartister ingår i festivalens line-up. Stockholmsartisterna Blenda och Melanie Taylor, även om Melanie ursprungligen är en Norrköpingstjej.

Festivalen startar på Arbis uteservering Altanen med gratis entré. Den som vill fortsätta inomhus rekommenderas att köpa förköpsbiljetter senast dagen före festivalen. Prisskillnaden är markant men fortfarande överkomlig.

”Vårt mål är att alla ska kunna lyssna på bra musik. Därför har vi ett billigt pris, för att kunna vara tillgängliga för så många som möjligt.”

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Location East

ARBIS Norrköping

12 maj 2018
Location East
Musikfestival
Arr: Adina Henrikson, Decireé Åkesson, Erica Damgaard och Linnea Larsson

PROGRAM

Altanen

17.00 Sam Sina
18.00 Emilie Höijer
19.00 Anna De Rim

Bistron

20.00 Flora Marmefelt
21.00 Babylady
22.00 Melanie Taylor
23.10 Anton Nessvi

Stora scen

20.30 Agnes Matsdotter
21.30 Donika Nimani
22.30 Märtha Frans
00.00 Blenda

DJ: Klubb din mamma & Klubb Republik

LÄNKAR
Location East hemsida Spotifylista Facebook FB-evenemang
Arbis Bar & Salonger hemsida Facebook
KSM-studenter arrangerar Location East reportage Kultursidan.nu 30/5 2017

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Location East flyttar in i Arbis salonger

  1. Pingback: Location East med up & coming-artister – KULTURSIDAN.nu