• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Huddéns Snittet har urpremiär på Cnema

Jakt. Frippe Pettersson och Kristin Kindbom.
Jakt. Frippe Pettersson spelar organligans gorilla, här på jakt efter Kristin Kindbom.

 

”Vi kan producera bra lågbudgetfilm”

 

Äntligen har thrillern Snittet urpremiär på Cnema. Med hjälp av goda vänner både framför och bakom kameran, den östgötska skärgården och en intrig, som utvecklats genom intensivt bollande har, regissören Mats Huddén och filmaren Bosse Lindström skapat en långfilm.

Snittet tar upp minst sagt obehagliga saker. Ämnet är illegal organhandel och här är det svenska patienter som får dela med sig av sitt innersta. Mats Huddén själv spelar den kirurg som dras in i handlingen när dottern, spelad av kristin Kindbom, kidnappas.

– En svensk lågbudgetfilm sägs kosta mellan 6 och8 miljoner. Vi ligger avsevärt lägre och kan och vill visa att vi kan producera bra filmer för överkomliga kostnader, kommenterade Bosse Lindström redan inför förhandsvisningen i december.

Efter premiären på Cnema hoppas man att intresset för filmen ska växa. Upphovsmännen ser både svenska och utländska tv-bolag som målgrupp, både på grund av den intressanta intrigen och miljöskildringarna.

– Vi har fantastiska naturscenerier i Östergötland, inte minst skärgården, sade Mats Huddén under pågående klippningsarbete.
Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

CNEMA Norrköping

19 maj 2013 kl 15
Snittet
En film av Mats Huddén och Bosse Lindström

  • MEDVERKANDE Pamela Holmberg, Kristin Kindbom, Caroline Albrecht,
 Mats Huddén, Willy Boholm, Mattias Schönbeck, Fredrik Pettersson, Lennart Holmqvist m fl

LÄNKAR
Snittet trailer youtube
Mats Huddéns thriller Snittet är klar reportage Kultursidan.nu 13/12 2012

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.