• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kulturskolans Katt ett bra val på Teaterfestivalen (reportage)

Pirrig premiär för Kulturskolans elever som deltar med pjäsen Katten som inte blir accepterad som katt på Norrköpings Teaterfestival. På bilden syns Jennifer Siltberg som gör elake Måns.

Pirrig premiär för Kulturskolans elever som deltar med pjäsen Katten som inte blir accepterad som katt på Norrköpings Teaterfestival.
På bilden syns Jennifer Siltberg som gör elake Måns.

 

Känslor och situationer som ligger nära

 

Det är sju modiga tonårstjejer som står på scenen. I drygt en termin har de träffats en timme i veckan och arbetat tillsammans med sin teaterlärare Bawan Ahmad på Kulturskolan. De har provat sig fram via improvisationsövningar och slutligen arbetat utifrån ett färdigt manus. De har pluggat repliker på egen hand och repeterat tillsammans. Nu är det dags att möta publiken för allra första gången.

Vi får följa med till Uppsala och se hur det går till när Pelle träffar de andra katterna i staden – Måns med Bill och Bull i släptåg, påhittige Konrad, snälla Gammel-Maja i Domkyrkotornet och sist men inte minst söta Maja. Visst, premiärnerverna tar över ibland, men med lite sufflering är de snart på banan igen. Några vältajmade repliker lockar fram skratt.

Berättelsen med teman som att vara ny i gänget, att inte riktigt passa in och att stå emot eller följa grupptrycket känns som ett bra val för denna nybörjargrupp. Här finns känslor och situationer som ligger nära eleverna och som de säkert kunnat hämta erfarenheter från egna upplevelser.

Eleverna är märkbart lättade vid applådtacket – vilken anspänning det måste ha varit med alla repliker, kostymer, smink och alla förväntansfulla vänner och släktingar i publiken. Nu har de nått målet och jag hoppas, när de hämtat sig lite, att de känner sig redo att fortsätta utforska teaterns underbara värld.

Text och foto: Felicia Eriksson

 

  • TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

  • Norrköpings Teaterfestival 2013
    14 maj
    Katten som inte blir accepterad som katt – fritt efter historien om Pelle Svanslös
    Manus/regi: Bawan Ahmad
    Arr: Kulturskolan

    • MEDVERKANDE
      Mathilda Abrahamsson Pelle
      Jennifer Siltberg Måns
      Claudia Akyol Bull
      Matilda Wallenborg Bill
      Afrodite Johansdottter Konrad
      Elsa Rezvani Gammel-Maja
      Evelina Karlsson Maja

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida
Norrköpings teaterfestival hemsida

FLER BILDER FRÅN EFTERMINGLET – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633500338538″]

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.