• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Provpublik sökes till 2 korta 1 lång

Roligt nästan jämt.

Glatt sällskap. – Erik är grymt rolig men sjunger som en gud, berömmer Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk om tillskottet Erik Linder.

 

”Vi var nära att komma med i Mello”

 

– Det blir provföreställning på onsdag, vi testar showen på en publik som inte betalar. Vi behöver känna kurvan, om det går hem hos publiken.

Så bra då att Carina Perenkranz och övriga Chopp Event-gänget redan hunnit etablera Strömsholmen som plats för underhållning när hon nu tar sig an nästa sommarnöje efter att sommarrevyn Strömt va dä’ här tar juliuppehåll. Dags för showen 2 korta 1 lång tillsammans med deltids-parhästen Pernilla Parszyk. För vid sidan av film-reklamjobbet som Judit & Judit har de blivit mycket efterfrågade som de artister de är, stand up varvas med företagsjobb.

– Vi har blivit mer och mer Pernilla och Carina med publiken, inte bara Judit & Judit, även om det är grunden, säger Pernilla Parszyk. – Vi gör ju också Strindberg tillsammans. Som skådespelare behöver man omväxling, Strindberg för själen och showen för pengarna.

– Nej, det låter för krasst, för brödet på bordet, rättar Carina Perenkranz.

Till sommarshowen insåg de att de behövde komplettera, helst med en man. Musikproducenten Pelle Parszyk, Pernillas bror, pekade med hela handen på singer/songwritern Erik Linder. En bekantskap som faktisk inte är helt ny.

– Vi var nära att komma med i Mello med en låt som Erik skrivit, avslöjar Carina Perenkranz. Vi jobbade med texten tillsammans.

– Det var nära men så fyllde Jean Banan sloten för roliga låtar, säger Erik Linder och visar med händerna hur Melodifestivalen byggs upp av en genrebredd där antalet roliga låtar är begränsat, minst sagt.

Erik Linder är killen från Talang som sjöng i Melodifestivalen 2010. Han skriver svensk akustisk pop och har vunnit en bred publik.

– Jag tror att jag är den artist som varit med i Bingo-Lotto flest gånger. Jag är en lättsam kille privat men musiken jag skriver är mer lugn, jag tror du skulle gilla den.

Och så är han lång, åtminstone längre än Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk, vilket givit showen dess namn. Förutom att de faktiskt bjuder på den där Mello-sången som aldrig kom med avslöjar de inget om innehållet.

– Vi är roliga och Erik sjunger, säger Pernilla Parszyk.
– Erik är grymt rolig också men du sjunger ju som en gud, justerar Carina Perenkranz.

Nå, det kommer fram att Erik får vara rolig i showen samtidigt som Pernilla och Carina också får sjunga. Texterna har de skrivit tillsammans och Erik Linder står för merparten av musiken.

Nu repeterar de tillsammans med Johan Klarbrant, känd från både Östgötateatern och Chopp Event, som står för koreografi och är det yttre ögat. Det blir några intensiva dagar på scenen på Strömsholmen innan det är dags för onsdagens provföreställning. Premiär i Ystad på söndag.

– Det blir en personlig humoristisk musikalisk show, 60 minuter underhållning där vi bjuder på oss själva, säger Carina Perenkranz.

– Om vi lyckas med det vi vill så kommer publiken att sitta med gåshud ena stunden, skratta i nästa och dansa mot slutet av showen, avslutar Erik Linder.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

STRÖMSHOLMEN Norrköping

26 juni 2013 kl 19
2 korta 1 lång
Show av och med

Carina Perenkranz, Pernilla Parszyk och Erik Linder
Koreografi & regiöga: Johan Klarbrant
Fri entré.

 

LÄNKAR
Erik Linder hemsida
Carina & Pernilla blogg
Chopp Event hemsida

FLER BILDER FRÅN STRÖMSHOLMEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634302308661″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.