• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Röda stans grindar öppnas på lördag 2013

Dockteater för de allra minsta – blir det i år också

Dockteater för de yngsta blir det även i år under lördagens Kulturrunda i Röda stan.

 

Gå på visit i trädgårdar och skjul

 

Alla bor inte i Röda stan, men många faller för trädgårdsstaden med de faluröda husen i grönskande trädgårdarna. På lördag kan den som vill gå på visit. För andra året i rad öppnar flera av husägarna grindar och boddörrar under några timmar och säger ”Välkommen in”. Dags för Kulturrundan, den andra i ordningen.

Gatunamnen är spridda i geografin – från Skånegatan till Värmlandsgatan – men Röda stan är en samlad stadsdel i norra delen av Norrköping, granne med Marielund och avgränsat av Norra promenaden och Riksvägen som skär av området från Haga.

– De guidade vandringarna blev otroligt populära och återkommer därför i år igen, informerar arrangören Eva Lundgren Stenbom och syftar på landskapsarkitekten Ingemar Hillerströms vandringar, med utgångspunkt från Porsgärdet, där han talar om Park- & trädgårdskulturen från Trädgårdsstadsepoken.

Den 20 juli infaller även International Boombox Day. Alltså en dag då det är dags att ta fram den gamla ”bergsprängaren”. Så sker på kulturtäta Skånegatan, där man i andra trädgårdar också kan ägna sig åt tärningsspel eller bara fika.

Dockteater, yoga, högläsning, loppis och konstutställningar står på programmet. Magnus ”Mankan” Nilsson kåserar på Bråbogatan, i den kanske mest programfyllda trädgården. Musiken är förstås aldrig långt borta i Röda stan. Barnvisor, singer/songwriter, blues, folk, jazz och en hel del till sprids med vinden.

Över gatan, i Marielund, är det öppet hus hos Konst-Pimpa-projektet. Som också samarrangerar kvällens utomhusbio på Bergslagsgatan. Flimmer visar Beautiful creatures, mystiskt och magiskt om kärlek.

Program med karta finns på Kulturrundans egen hemsida, se länk nedan.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Susanne Westh, Eva Lundgren Stenbom och Berit Hammarbäck

 

 

RÖDA STAN Norrköping

20 juli 2013 kl 11-17
Kulturrunda
Arr: PAC – Performing Arts Communion, samt Stina Nilsson, Holger Thell och Eva Lundgren Stenbom

 

LÄNKAR
Kulturrundan hemsida

FLER BILDER FRÅN KULTURRUNDAN 2012 – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634672219971″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.