• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fyra legendarer intar De Geerhallen

Alias. Robban, Blossom, Jan och Stefan samlades på Dynamo för att repetera inför konserten den 21 september.

 

Tre blir fyra: Elvis, Aretha, Frank, Ray

 

“Succé för Three Times Love” var rubrikerna, i oktober 2010, när Robert Haglund intog scenen tillsammans med Magnus Bäcklund och Stefan Wikström. Man bjöd då på ett program med legendarerna Frank Sinatra, Tom Jones och Elvis.

Nu återkommer Robert Haglund till hemstaden Norrköping med en ny konsert som växt till Four times love. Med musik som storheterna Frank Sinatra, Ray Charles, Aretha Franklin och Elvis Presley odödliggjort.

Förhandsreklamen lovar ”Fyra sköna röster och ett tolvmannaband”. Dessutom tillkommer en fem personer stark kör. De fyra är Robert Haglund, Jan Johansen, Blossom Tainton Lindquist och Stefan Wikström.

Norrköpingssonen Robert Haglund gestaltar sin förebild Frank Sinatra. I dag är Robert kanske mest känd från den framgångsrika gruppen The Fantastic Four. Lokalt känd är också Stefan Wikström, Norrköpings egen Elvis och som under en period turnerade flitigt med eget band.

Ray Charles melodier framförs av Jan Johansen, som har en lång meritlista med bland annat flera Melodifestivaler med en tredjeplats i Eurovision Song Contest 1995 som topp med Se på mig. Jan har också bland annat turnerat med ”Diggiloo” och ”Cornelis i våra hjärtan”.

Blossom Tainton Lindquist tar sig an Aretha Franklins repertoar. Som en av tre i gruppen Afrodite har hon också deltagit flera gånger i Melodifestivalen med en seger med låten Never Let It Go 2002. Hon har också setts som julvärd och programledare i TV.

 

Blåsarna i bandet med Ehrling Fredriksson närmast kameran.
Blåsarna i bandet med Ehrling Fredriksson närmast kameran.

 

I söndags repeterade alla tillsammans, inte i De Geerhallen där konserten hålls 21 september utan på Dynamos scen. Storleken är inte densamma, storbandet föredrog att sitta på golvet nedanför scenen.

Repetitionen lovar gott. Musikerna i bandet är drivna och musiken verkar sitta ”som en handske” redan från början. Samspelet med artisterna verkar väldigt förtroendefullt och man verkar ha funnit varandras nivå.

För artisterna gäller det att sjunga på sitt eget sätt men ändå inte vara för långt från originalet. Men att försöka härma originalet verkar ingen vara intresserad av och någon säger att det är förnedrande mot originalet att ens försöka vara en kopia.

Vi frågar hur det kommer sig att det blir en ny konsert här i Norrköping och Robert tvekar inte när han, frånsett en viss dragning till hemstaden, säger att det är ett så fantastiskt konserthus i Norrköping. Han beskriver också samarbetet med artisterna som ett kompisgäng som resonerar sig fram till ett program med låtar som både artisterna och publiken verkligen gillar.

– Att sedan få arbeta med ett storband är lyxigt, det håller alla med om. Sådant är svårt att genomföra i dag.

– Det är otroligt roligt att få repetera, fyller Blossom i. Det är ofta så stressigt nu och allt ska gå så fort att man knappt vet om man slutar samtidigt.

Men hon tycker det är synd att det bara blir en föreställning när det är så många musiker och artister med i produktionen och som lägger ner mycket arbete på repetitioner.

 

Jan, Robert, Blossom och Stefan.
– Det är otroligt roligt att få repetera tillsammans, tycker Blossom Tainton Lindquist.

Three Times Love var en riktig familjeföreställning där barn, föräldrar och barnbarn satt tillsammans i publiken. Alla har någon av sina favoriter bland det som framförs och en och annan överraskning utlovas också.

– Eftersom det bara är en föreställning så blir det exklusivt för Norrköping – det gäller att passa på, avslutar Robert Haglund.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

DE GEERHALLEN Norrköping

21 september 2013 kl 19.30
Four times love
Konsert

MEDVERKANDE
Elvis Presley Stefan Wikström
Aretha Franklin Blossom Tainton
Frank Sinatra Robert Haglund
Ray Charles Jan Johansen

Storband
Kör

 

LÄNKAR
Louis De Geer info

FLER BILDER FRÅN REPETITIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157635457150834″]

 

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Fyra legendarer intar De Geerhallen

  1. Pingback: Succé för Four Times Love - KULTURSIDAN.nu