• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

General Knas inleder hösten på K7

Höggradig reggae. General Knas intar K7 på fredag.

 

Reggaegeneral, Aqua och Kulturnattsrock

 

General Knas spelar live på Kristinagatan 7 på fredag. Det är Andreas Borgström som tipsar om spelningen som inleder Reggae- & dancehallkvällarna i höst. För K7, som konsertlokalen kallas, satsar på klubbar med olika inriktning i sin verksamhet som har en stark anknytning till studieförbundet Vuxenskolan..

– Som en hyllning till våra tidigare framgångsrika reggaeklubbar med artister från runt om i världen satsar vi nu lite mer och denna gång på en svensk artist, meddelar Andreas Borgström inför spelningen med General Knas och DJ Lion.

General Knas som tidigare nått stor framgång med plattor som Kärlek & revolt (tillsammans med Syster Sol) och låtar från Charmörerna med vänner i samarbete med Kapten Röd, Mystic Man & Storisen och andra artister för en handfull år sedan är nu aktuell med singeln 1000 bitar som släpptes tidigare i år.

K7 är främst en klubbscen: Klubb Republik satsar på pop med stöd av studentkåren första fredagen varje månad. Black Rainbow, renodlade RNB & Hiphop-klubb med Dj-Chasy i spetsen, dagen därpå, alltså första lördagen i månaden.

Reggae- & dancehall – Dj Mo Onelovesoundsystem styr upp reggaekvällarna – andra fredagen varje månad. Alltså med General Knas & DJ Lion på scenen . Lördagarna hör till popklubben Luntgatan girls.

Månadens tredje fredag blir våt. Hardstyle-klubben Aqua, som under många år haft spelningar runt om i landet, förvandlar K7 till Club Aqua med start fredag 20 september. Och när man säger klubb så är det klubb man menar; de som vill vara med måste lista sig (och betala) i god tid. Lördagen tillhör världen, UNIVER$E. Gänget bakom det gamla Nkpg style numera The East Collective styr upp klubben med grym blandning av hiphop, techno, trap, house & 90’s.

Men under Kulturnatten 28 september förvandlas K7 till Blå husets rockscen. Fem tunga band med Violent Divine i spetsen intar då scenen. Arrangörer är Zwaki-Dan Inc., Studieförbundet Vuxenskolan och K7.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Johan Lidman

 

K7 Kristinagatan 7, Norrköping

13 september 2013 kl 23-03
General Knas & DJ Lion
Åldersgräns: 18 år

Entré: 80 kr

 

Kulturnatten 28 september 2013 kl 19-03
Blå huset presenterar Kulturrocken
Åldersgräns: 18 år

Entré: Gratis

MEDVERKANDE
Violent Divine

Motherlode
Black Mojo
Haunted by destiny
Alliansen

 

LÄNKAR
K7 FB
Kulturrocken FB

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.