• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Pecha Kucha på La Uva

Välkomna till Pecha Kucha
Välkomna! Lasse Fredriksson inledde förra Pecha Kucha-kvällen. Foto: Fernando de Paz.

 


Pecha Kucha på La Uva. Korta föredrag och en matbit. Film 2:20 min.

 

6 minuter om allt mellan himmel och jord

 

Powerpointpresentationer. Hur kul är det?

Väldigt roligt om man talar med Eva Lundgren Stenbom, som är en av dem som arrangerar Pecha Kucha i Norrköping. Alltså 6 minuter långa föredrag med hjälp av bilder. Tillsammans med en bit mat.

– Det kan handla om allt mellan himmel och jord, säger Eva Lundgren Stenbom. Det kan vara arkitektur, konst, historia, teknik.

Pecha Kucha är en rörelse med japanskt ursprung som spritt sig över världen och sedan något år finns i Norrköping. I februari flyttade man till restaurang La Uva.

– Jag känner Eva sedan tidigare, och har samarbetat med henne i Söderköping, säger Fernando de Paz på La Uva. Så när hon föreslog det här samarbetet så sa jag ja, fast jag aldrig hört talas om Pecha Kucha tidigare.

Redan efter första kvällen i februari blev Fernando de Paz förtjust i presentationsformen och samvaron. Inte bara för att restaurangen fylls av publik, som förhoppningsvis också äter en bit.

– Det är full fart och blir roligt. Jag har varit på många mässor med presentationer och det händer att folk somnar. Här är annorlunda och publiken fokuserar.

Sju presentatörer har anmält sig till torsdagens Pecha Kuchakväll. Men varför på en restaurang, måste folk lockas med nyttiga föredrag för att gå ut och roa sig?

– Det är en avslappnad miljö. Jag skulle vilja säga att man förenar nytta med nöje, avslutar Eva Lundgren Stenbom.

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

 

  • LA UVA TAPASBAR Norrköping

  • Torsdag 30 mars 2011 kl 19
    Pecha Kucha
Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Pecha Kucha på La Uva

  1. Pingback: Vårens sista Pecha Kucha i kväll | KULTURSIDAN.nu