• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lotta Hagerman berättar på Konstforum

Målare med växtkraft. Lotta Hagerman framför Dyrk.

 

Strikt struktur och chagallisk fantasi

 

Lotta Hagerman ställer ut sina verk på Konstforum. Det är en skön samling berättande bilder med många detaljer och mycket färg. Hennes textila bakgrund syns i det estetiska utförandet. Ett tag ville Lotta komma bort från det, för det var inte riktigt fint att vara estetisk men nu har hon återvänt.

Att återvända löper som ett tema genom hennes konstnärskap. Hon har gjort ett arkiv på gamla målningar och när hon tittar i arkivet märker hon att hon inte alls är klar med teman som hon jobbade med för länge sedan. Ibland återkommer hela figurer i hennes bilder.

 


Spännvidd i måleriet. Verken heter Rosa ros, Gul ros, Fairy tale och Frist.

 

Många av tavlorna andas växtkraft. Ibland är bakgrunden dominerande och motiven små och utspridda. Ibland tar motivet en större plats och bakgrunden blir just en bakgrund. Gemensamt för bilderna är att det händer mycket i dem och Lotta Hagerman är en mästare på att göra spännande ytor där man kan skönja lager på lager eller ett liv av ornament framkallade genom att hon har ströpplat ytan. Ibland använder hon kollageteknik.

Utställningen innehåller tavlor från 2000-talet och visar en helhet av hennes senaste produktion.

– I Stockholm är hyrorna så höga att det är svårt att få ställa ut många verk. Det är skönt med den överblick jag kan få här.

Hon använder en blandteknik men många av tavlorna innehåller vinylfärg. Hon tycker att betraktaren själv ska få fundera över berättandet i bilderna och tycker hon att hon själv blivit för tydlig kan hon förvirra lite genom att lägga in små textmeddelanden. Det är något hon har börjat med på senare tid.

 


Irrvägar. Med både strikt struktur och fri, nästan chagallisk, fantasi.

 

Tavlorna innehåller både strikt struktur och fri, nästan chagallisk, fantasi. Det är en utställning som jag varmt rekommenderar.

Text: Carina Johansson
Foto: Ann-Charlotte Sandelin

KONSTFORUM Norrköping

8 – 23 februari 2014
Lotta Hagerman
Måleri

LÄNKAR
Lotta Hagerman hemsida
Konstforum hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157640673907024″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.