• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Flygande start för Alla Hjärtans Dag-show

 Sprakande. Film- och musikgymnasiets Alla hjärtans dag-show uppskattades stort av publiken. Från start till landning.

 

Jakten på smycket Havets hjärta en röd tråd…

 

Bråvikssalen på Elite Grand Hotel är full av förväntansfulla föräldrar, syskon, släktingar och vänner. Långbord står uppdukade med levande ljus och vita dukar. Istället för den sedvanliga musikaluppsättningen har de första avgångseleverna på inriktningen Scen och artist valt att göra en krogshow.

Kvällens upplägg presenteras rappt i bästa flygplansstil – både den välmodulerade rösten och de övertydliga handrörelserna finns med. Förrättens serveras och första akten drar igång. Ingen scenografi på scenen men ett stort rött hjärta projiceras i fonden och kvällens första tema är givet – kärlek.

 


Erbjudande. Oskar Stéen uppvaktar mer än en under kvällens lopp.

 

Josefin Holst och Oskar Stéen gör en duett där både nya och äldre kärlekssånger blandas. Textraderna har valts ut så att de tillsammans berättar en historia – snyggt gjort. Oskar Stéen, enda killen på scen under kvällen, sjunger tonsäkert och har en fin musikalröst. Josefin Holst imponerar med både röst och inlevelse, inte minst lite längre in i akten när hon gör Whitney Houston-låten I Will Always Love You. En annan stark insats gör Anna Carlsson när hon a capella drar av discolåten I Will Survive i sin högst personliga tolkning.

Första akten avslutas med Whams Wake Me Up Before You Go-Go med hela ensemblen på scenen. Varmrätten serveras och artisterna får ta lite paus.

Andra aktens filmtema inleds med My Heart Will Go On från Titanic med Cecilia Henriksson. Jakten på smycket Havets hjärta är en lös röd tråd som löper genom akten. Ethan Hunt från Misson Impossible och James Bond i flera olika upplagor kallas in. Ett nummer som bryter av är Cup Song med Sara P Martinsson och Karin Jansson. Fin harmoni i stämsången och snyggt ackompanjemang med handtrummande och slag med koppar.

Dansen står i fokus och finalen blir ett danspotpurri till flera välkända filmteman som Star Wars, Batman, Harry Potter, Indiana Jones och Pirates of the Caribbean.

 


Omsvärmad. Hanna Colllin får som hon vill i Håll om mig.

 

Till efterrätten får vi både schlagerstjärnor och schlagerdängor. Det serveras pasta till Lasse Holm-låten Cannelloni Macaroni och En tuff brud i lyxförpackning gör entré i Amanda Salomonsson Boströms guldfodralsskepnad. Kicki, Bettan och Lotta dansar förbi, och Carola tycker om Tommy. Hanna Collin gör en sprallig och energisk version av Nanne Grönwalls Håll om mig.

Tempot lugnas ned och stämningen förtätas när Anna Carlsson och Sara P Martinsson gör en finstämd duett av Sarek-låten Genom eld och vatten. Tempot pumpas upp igen när kvällen avslutas med Kom och ta mig och Come on and dance i skön förening.

Lärarna Lasse Petersson och David Richardsson har förtjänstfullt kompat till flera låtar under kvällen. I övrigt är det eleverna själva som står för allt arbete med krogshowen. Glädjen är stor när de tar emot slutapplåderna. Och de kan känna sig stolta – både resan och landningen har gått utmärkt – för att återknyta till flygplansmetaforen i början.

Text: Felicia Eriksson
Foto: Simon Mortensen

ELITE GRAND HOTEL Norrköping

14-15 februari 2014
Alla Hjärtans Dag-show
Film- och Musikgymnasiet

Manus, regi, koreografi, scenografi, kostym, medverkande:
Eleverna i avgångsklass Scen och artist

LÄNKAR
Film- och Musikgymnasiet hemsida
Alla hjärtans dag-show visar nya FMG reportage Kultursidan.nu 12/2 2014
FLER BILDER FRÅN KONSERTEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157641056438623″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.