• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Petter och SON tillsammans på Bråvalla

Petter tar med ett riktigt stort band till Bråvallafestivalen – Norrköpings symfoniorkester.

 

Symfoniorkestern ger power till Petter

 

– Tänkte ta med mig det här bandet till Bråvalla i sommar. Till en jävla festivalscen. Vad sägs om det? #pettersommar #bråvalla2014.

I lördags släpptes nyheten att hiphopartisten Petter Alexis Askegren spelar med Norrköpings symfoniorkester på Bråvalla 27 juni. Petter själv släppte nyheten på Instagram och fick under de första 24 timmarna 1.359 gillare och många glada tillrop.

Norrköpings symfoniorkester skickade ut ett pressmeddelande och gick ut på Facebook. Där nyheten genast delades 15 gånger.

– För oss är det en självklarhet att delta när Sveriges största musikevent äger rum i Norrköping, säger Karin Veres, SON:s VD och konstnärliga ledare.

 


Hans Ek har gjort det förr, med både Norrköpings symfoniorkester och med Petter. Fotot togs vid höstens Music from the movies i De Geerhallen.

 

Symfoniorkestern har genom åren visat på både djup och bredd. Om inspelningarna av kompositören Allan Petterssons musik utmanar på djupet hör film- och musikalmusik till bredden. På dirigentpulten kommer Hans Ek att stå. Honom har Petter samarbetat med förr.

– Hans Ek är en av Sveriges skickligaste arrangörer och dirigenter i den här genren, och vi har ett mycket långt och gott samarbete med honom, säger Karin Veres.

I höstas ledde Hans Ek Music from the movies då Symfoniorkestern samarbetade med musikalartisterna Hanna Lindblad och Oskar Nilsson. 2011 var det Salem Al Fakir som gästade SON. Backar man till 2002 var det lokala Liverpool som gav en konsert med Beatlesmusik, också då med Hans Ek som dirigent.

– Räkna med en spelning som kommer att ge termen ”mäktigt” en helt ny innebörd, då Petters uppsjö av moderna, svenska klassiker får en ny inramning, skriver Bråvallafestivalen på sin hemsida.

 


Petters arrangemang utnyttjar symfoniorkesterns möjligheter, säger Karin Veres.

 

Karin Veres ser fram emot samarbetet med Petter, som i dagarna är mer aktuell än någonsin. På onsdag gästspelar han på Kungliga operan med den scenens första hiphopkonsert någonsin. Det blir en livekonsert med senaste albumet Början på allt.

– Hans musik har arrangemang som verkligen utnyttjar hela symfoniorkesterns möjligheter, påpekar Karin Veres.

I visionen om Musikstaden Norrköping 2020 står Norrköpings symfoniorkester sedan länge i främsta ledet.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin, Melinda Reyes Hiltunen, Stina Gullander, Petter

BRÅVALLAFESTIVALEN Norrköping

26 – 28 juni 2014
Petter och Norrköpings symfoniorkester 27/6

FLER AKTER MED LOKAL ANKNYTNING
Markus Krunegård 26/6
Den svenska Björnstammen 26/6

FLER AKTER MED HIPHOP
Linda Pira, Stor & Salazar Brothers 26/6
Mack Beats feat: Jaqe och Julia Spada 26/6
Chance The Rapper 27/6
Kanye West 28/6

LÄNKAR
Bråvallafestivalen hemsida
Petter hemsida
SON hemsida

FLER BILDER  – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157642098287393″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.