• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Gunnar Lagerman hyllad för Bråvalla

Diplom och en liten slant. Jirina Klevstig delade ut stipendiet till Gunnar Lagerman.

 

Glad att FKP Scorpio backade upp idén

 

Gunnar Lagerman är mannen bakom Bråvallafestivalen. För detta hyllades han i onsdags kväll då han tog emot Norrköpings moderaters kulturstipendium. Gunnar Lagerman var en av de som drog igång Hultsfredsfestivalen i mitten av 1980-talet. Han arbetade som festivalarrangör för den festivalen i många år, även sedan han började driva en handelsträdgård i Gryt.

Som arrangör för FKP Scorpio (Hultsfred och Get away rock) så drev han aktivt på för att få en festival till Norrköping. Vilket resulterade i den lyckade Bråvallalfestivalen 2013. Som får en fortsättning även i år – och förhoppningsvis i många år framöver.

Själv säger han att både Norrköpings kommun och FKP Scorpio verkligen ställt upp på hans idé, vilket han är tacksam för.

 


Glad att både Norrköpings kommun och FKP Scorpio ställde upp på festivalidén. Troligen är de minst lika glada.

 

Moderaterna har sedan många år ett stipendium som man delar ut för insatser inom kulturområdet och i år blev det alltså Gunnar Lagerman som fick utmärkelsen. I motiveringen står det: ”För ett beundransvärt arbete utöver det vanliga med att från tanke till handling sätta Norrköping på musikvärldskartan. Med ett artistutbud som spänner från internationella storstjärnor till lokala förmågor har Norrköpings musikutbud tagits till en ny nivå. Pristagaren har genom entreprenörskap och engagemang varit en mycket viktig aktör för Bråvallafestivalens tillkomst.”

Priset består av diplom och en symbolisk uppmuntran med 3.000 kronor. Det delades ut av ordföranden Jirina Klevstig vid partiets kretsårsmöte på onsdagskvällen.

Text och foto: Sven Åke Molund

LÄNKAR
Bråvallafestivalen hemsida
Moderaterna hemsida

FLER BILDER – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157642296652323″]

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.