• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Idag öppnar Brådtom slussen för allsång

Stationära. Husbandet Åke & Grabbarna stannar kvar på Brådtoms scen.

 

Allsångshäftet förnyas till 25 procent

 

Idag är det stort Inflyttningskalas vid Brådtom sluss. Wiveca Lind har tagit över bygget och utlovar varsam förnyelse. ”Min dröm kom bara på en silverbricka” säger hon om slussen som rymmer lite mer än café och allsång.

Carina Perenkranz och Pontus Helander tar över efter Hasse Kratz och har rensat lite i sånghäftet. De satsar på både erfarna artister och unga talanger.

 


Brådtoms nya ägare Wiveca Lind.

 

– Jag har jobbat på Siemens i Finspång i 25 år, nu som utbildningsledare. De senaste åren har jag känt att jag vill göra något annat på sommaren än att sitta inne på ett kontor, berättar Brådtoms nya ägare Wiveca Lind.

Med företagets goda vilja får hon tjänstledigt för att driva cafét, som även har övernattningsmöjligheter. Åtminstone första sommaren.

Det var sommaren 2012 Wiveca Lind besökte Brådtom första gången, såg hönsen picka på marken och kände sig som hemma. När hon fick höra att ägarna funderade på att sälja slog hon till. Och vände sig till Chopp events Carina Perenkranz och Pontus Helander för att be dem ta över ansvaret för den populära allsången.

Hasse Cratz som hållit i Brådtoms allsång under alla år står ändå på scenen tillsammans med Roland Cratz och Uffe Holmertz under första allsången sent i juni. Men redan förra året signalerade han om att det var dags för generationsskifte.

– Vi vill ha en mjuk övergång, förklarar Carina Perenkranz. Därför vill vi ha kvar Åke & grabbarna som husband, de kan ju alla låtarna.

Allsångshäftet förnyas till 25 procent, ”gamla scoutsånger från 1930-talet som ingen sjunger längre” åker ut. In kommer låtar som Teddybjörnen Fredriksson, Sommaren är kort och Lundellklassikern öppna landskap. Eller för all del fina En kväll i juni.

– Och självfallet är Brådtom i mitt hjärta kvar som nummer 1 i häftet, understryker Pontus Helander. Jag har dessutom förstorat upp texten i lite i häftet.

 


I slänten. Sommaren som bäst i Brådtom. Arkivbild från 2011.

 

Unga talanger har då och då gästat allsången i Brådtom. Nu kommer en sådan vid varje allsångskväll. Nästan alla har någon gång startat vid Chopp Events plantskola Artistcampen.

– Vi tycker att barn och unga är jätteviktiga, att de ska få synas på scenen, säger Pontus Helander.

Huvudartisterna är förstås mer etablerade artister men Carina och Pontus har plockat fram personer som både är kända men inte går rundgång på Norrköpings scener. Från Valdemarsvik kommer Mimmi Trysberg, vännen Maria Olofsson dyker upp och Vikbolandets Hasse Players. Med flera.

Wivecas son Victor Lind, ung trubadur som tävlade i Niornas melodifestival i Flygeln nyligen, medverkar under lördagens inflyttningskalas tillsammans med Conny Tillberg. Räkna med att han kommer tillbaka. För Wiveca Lind vill att mer ska hända i Brådtoms sluss i sommar.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin och Sven Åke Molund

BRÅDTOMS SLUSS söder om Norsholm

Sommaren 2014

17/5 Inflyttningskalas

ALLSÅNG
Ledning: Carina Perenkranz och Pontus Helander
26/6 Hasse & Roland Cratz, Uffe Holmertz samt Rebecka Norman
3/7 Mimmi Trysberg och Cecilia Flenhagen
10/7 Maria Olofsson och Jhimmie Bjurdén
17/7 Hasse Players och Abin Märsund
24/7 Anders Håkansson och Nathalie Andersson
31/7 Caroline Lekström, Victor Lind samt Pippi Långstrump (från familjeteatern i Knäppingsborg)

LÄNKAR
Brådtoms sluss hemsida
Chopp Event hemsida

FLER BILDER – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157644658420066″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.