• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Smygpremiär på Studio Skandia


In the Ghetto. Stefan Wikström gjorde sig i musikalen Rents kvarlämnade scenografi. Roland Chantre och Maria Olofsson ställde upp som kör.

 

Musikfest med en nypa magi

 

– Välkomna till smygpremiär, sade konferencieren Mattias Schönbeck innan han släppte fram Maria Olofsson, The Frontiers, Ann-Christin Hallgren, Johan Dalene och många fler ändå på Studio Skandias scen. Nystartade TV-bolaget Nordramas Sommarkonsert – Estraden fyllde musikalen Rents kvarlämnade scenografi under en lång söndagskväll. Husbandet fyllde det öppna rummet och balkongen, kameramännen skötte sitt jobb diskret och levererade direkt till bildmixerbordet som lade ut färdig TV på bildskärmen vid publikplats.

I publiken satt bland andra kommunalråden Lars Stjernkvist och Eva Andersson och kunde nöjt räkna in ännu en show off av beviset för att Norrköping redan i dag är en stark musikstad, på väg mot visionen Sveriges Musikhuvudstad 2020.

 


The Frontiers sångare Fredrik Edkrantz gav järnet tillsammans med gitarristen Magnus Jonsson. 

 

Uppskattade Maria Olofsson intog scenen med Isn’t she lovely, tillsammans med Vadstena Nya teater-kollegan Roland Chantre. Frontiers med unge Fredrik Edkrantz som energifylld sångare fyllde på, följd av Stefan Wikström, klädd i svart och med lysande vita skor. Lite senare på kvällen återkom Stefan med Maria och Roland som kör i In the Ghetto, där Rents kvarlämnade scenografi med sina öppna och slutna rum och nivåskiften kanske gjorde sig som allra bäst.

Fredrik Törnvalls sidoprojekt Blackbyrd med Sofie Österström, med på scenen, och Tobias Bergsten och David Sundberg i husbandet, gav publiken fina Sky.

– Det är kul att Bosse Lindström och Per Enstedt satsar, så att Skandia får fortsätta som scen, sade musikprofilen Fredrik Ingå och menade att Norrköping visade upp en musikalisk bredd den här kvällen.

 


Blåsarsextetten ur SON spelade Våren av Grieg. Äntligen fick man se tubaisten. 

 

Till den bredden hör sistaårseleverna Sara Andersson (sång) och Sara Hermansson (piano) vid De Geergymnasiet. De är inga nybörjare, Sara A imponerade stort i De Geer-SONprojektet KolliSON i vintras och Sara H är kapellmästare i årets De Geermusikal. Nu gav de sig på Barbra Streisands Papa can you hear me ur Yentl, en stark insats.

Andra tongångar hörde från Norrköpings symfoniorkesters sex blåsare som spelade Våren av Grieg. Kameramannen på rälsen lyckades få tubaisten på bild, mycket lovvärt.

Fingerfärdige Magic Ramondo, den ende utan taktkänsla, trixade med näsdukar, ölflaska och spelkort. Han snurrade upp en assistent ur publiken och lurade inte av henne mer än en ring.

 


Lekande lätt à la Alice Babs. Daydream med Ann-Christin Hallgren och husbandet. 

 

Ann-Christin Hallgren har en röst som länge jämförts med Alice Babs, Duke Ellingtons favoritsångerska. Nu framförde hon Elllingtons Day dream och lät husbandets jazzfingrar löpa i instrumentsolona. Fyra unga flöjtister, bland andra Ebba Lejonclou och Laura Michelin, fortsatte med Scherzo ur En midsommarnattsdröm av Mendehlsson.

Yngste musikern på scenen var violinisten Johan Dalene som spelade temat ur Schindler’s list och för detta fick kvällens varmaste applåder.

Och när Lisa Forsman och Elin Gårdfalk återvände till musikalen Rent med dynamiska grälet Ta mig eller så drar jag fick musikalens nu avgångne kapellmästare J.C. Schütz en tår i ögat. För första gången satt han på publikplats i stället för instängd i scenens rivningskåk.

– Så roligt att höra den utifrån, så fantastiskt bra de är!

Och det var bara början på kvällen. 24nt kommer att sända konserten inom en kort tid. Går alla planer i lås blir det fortsättning på TV-sända konserter på Studio Skandia.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

STUDIO SKANDIA Norrköping

18 maj 2014
Sommarkonsert – Estraden
Arr: Nordrama

MEDVERKANDE
Konferencier: Mattias Schönbeck
Artister: Maria Olofsson, Roland Chantre, Frontiers, Stefan Wikström, Blackbyrd, Sara Andersson och Sara Hermansson, blåsarensemble från SON, Magic Ramondo, Ann-Christin Hallgren,
fyra flöjtister från Kulturskolan,  Johan Dalene, Lisa Forsman och Elin Gårdfalk samt husbandet

LÄNKAR
Nordrama hemsida
Skandiateatern blir Studio Skandia reportage Kultursidan.nu 8/5 2014

FLER BILDER FRÅN KONSERTEN – KLICKA

Välkomna till smygpremiär sade Mattias Schönbeck.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Smygpremiär på Studio Skandia

  1. Pingback: Laura Michelin G.T. Bäckmanstipendiat – KULTURSIDAN.nu