• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Konstmuseet nyöppnade med musik

Fullsatt. Intendent Helena Scragg visade nya utställningen Hem Längtan.

 

Trångt på museets stora festdag

 

Vattenkonstverket Spiral Åtbörd vred sig glänsande i solskenet. Norrköpings konstmuseum nyöppande på Nationaldagen med något som mest liknade en stor fest. Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist invigde tillsammans med landstingsrådet Marie Morell.

Balkan Bagpack inledde. Sedan blev det Pompom i parken, en dag fylld av musikartister och DJ:s som avlöste varandra i en lång stafett. Såpbubblor och ansiktsmålning stod också på programmet.

 


Fenixkören sjöng om sommaren i trapphallen.

 

Många ville vara med vid nyrenoverade och säkerhetsuppdaterade Konstmuseets nystart. Både Fenixkören och kören D’Accord sjöng inne i museet. Om det tidvis såg lite ödsligt ut utanför Konstmuseet var det desto mer trångt innanför väggarna.

Huvudnumret var förstås nya utställningen Hem Längtan som visades både vid en familjevisning och en senare fördjupad visning med utställningskommissarien Helena Scragg. Intendent Kerstin Holmer tog med besökarna på en vandring i samlingarna, som fått en helt ny hängning.

 


Sedda i nytt ljus. Intendent Kerstin Holmer presenterade samlingarna som fått en helt ny hängning.

 

Konstnären Sahar Burhan talade kring Carl Larssons stora målning Frukost i det gröna. I Omgången var det också vernissage De Geergymnasiets elever visar fotoutställningen Contraria.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Nils-Göran Tillgren

LÄNKAR
Norrköpings konstmuseum hemsida
Konstmuseet öppnar från Ellen Key reportage Kultursidan.nu 5/6 2014

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.