• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fritt fram för Edda Magnason


Solskyddat men med begränsat synfält. Många trängdes på Restaurangtorget i Knäppingsborg när Edda Magnason gav konsert.

 

Dom börjar spela och överröstar allt

 

Området är i stort sett smockfullt med folk när jag kommer fram. När jag parkerade min cykel stod det redan ett stort antal cyklar vid cykelstället. Kvällens dragplåster är artisten Edda Magnason, som blev känd för den breda publiken genom sin huvudroll som Monika Zetterlund i filmen om hennes liv.

Det är blandade åldrar som har tagit sig hit ikväll, både ungdomar och seniorer. Det surrar av alla människor som står eller sitter ner och pratar. Några har tagit sig en öl eller ett glas vin. Andra njuter bara av att vara där. Trots trängseln (den som ogillar trånga utrymmen känner sig nog obekväm) så verkar de flesta vara på gott humör. Solen har gått ner så pass bakom husen att den inte bländar längre. Himlen som tittar ner på oss är ljusblå och molnfri. Den tryckande värmen som hängt i luften hela dagen, dock aningen mildrad, sitter i.

 


Edda Magnason anas vid klaviaturen.

 

Bara några minuter över kl 21 kliver Magnason med band upp på scenen. Folk applåderar. Dom börjar spela och överröstar allt. Efter en kort stund med skymd sikt lyckas jag ta mig till en plats där sikten mot scenen är mycket bättre. Och det gör mycket för upplevelsen och just här verkar folk faktiskt vara på något bättre humör. En del lyssnar mer aktivt, andra fortsätter prata med sitt sällskap och nöjer sig med att ha musiken som ett trevligt bakgrundsljud.

Edda Magnason och hennes medmusiker gör ett underhållande framträdande, med en spännande och stämningsfull blandning av jazz och indiepop på engelska, körer och harmonier. Men de som förväntade sig en kväll med Monika Zetterlundtolkningar blir besvikna. Magnason satsar fullt ut på eget material.

– Det var inte vad jag förväntade mig. Förväntade mig mer Monika Zetterlund. Det tror jag fler gjorde!, sade besökaren Dick Kjedemar om sin upplevelse av kvällen.

 


De väntade sig Monika Z. De fick Edda M. Det var bra det också.

 

Konserten rullar på och efter en timme, när extranumret har klingat ut och bandet ställer sig och bockar så får de entusiastiska applåder av publiken. En mörk skugga ligger nu runt torget och himlen har fått en mörkare nyans. Vissa har lämnat området men många verkar inte ha en tanke på att gå någonstans.

Jag trampar sakta hemåt. Det är nu riktigt svalt i luften, vilket är välkommet efter en lång dag med kväljande hetta. Jag känner mig nöjd med kvällen. Alltid kul att gå ut och titta på folk och lyssna på väl genomförd musik och med en sångerska på gott spelhumör!

Text och foto: Anton Augustsson

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

RESTAURANGTORGET KNÄPPINGSBORG Norrköping

22 juli 2014
Edda Magnason med band

KOMMANDE KONSERTER

28/7 kl 19
Trivselkväll med Thalias vänner

29/7 kl 21
Moto Boy!Konsert

30/7 kl 19
Ratatouille trio – GiG

4/8 kl 20
Nisse Sandström band – Musik på går’n

5/8 kl 21
Tove Lo!Konsert

6/8 kl 19
DrakfabrikenGiG

7/8 kl 20
Crescendo Orchestra – Musik på går’n

12/8 kl 20
Chris Hiatt Bluesband Viskväll

13/8 kl 19
Balkan BagPack – GiG

14/8 kl 21
State of DramaAugustifestkonsert

15/8 kl 21
Jenny Silver Augustifestkonsert

16/8 kl 21
Robert Haglund Augustifestkonsert

19/8 kl 20
Kiralina Salandy & Slim’s Gospel TrainViskväll

LÄNKAR
Edda Magnason hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.