• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Värdig Thaliastipendiat tackade med sång


Som ett stöd på vägen framåt. ”Olle Petersson är en ung aktör som mycket väl lever upp till de krav Sällskapet Thalias Vänner ställer på en Thaliasstipendiat”, sade Leif V Eriksson.

 

Flera artister under Trivselkvällen

 

Som Kultursidan.nu redan berättat så är Olle Petersson årets Thaliastipendiat. Under det senaste året har den unge musikalartisten framträtt i uppsättningarna Tivolisaga och Rent. På måndagskvällen, årets sista Trivselkväll i Knäppingsborg, tog han emot en symbolisk check på 10.000 kronor av Leif V Eriksson och Sven Käll från sällskapet.

– Olle Petersson är en ung aktör som mycket väl lever upp till de krav Sällskapet Thalias Vänner ställer på en Thaliasstipendiat, sade Leif V Eriksson.

 


Olle Petersson tackade med sång ur musikalerna Chess och Civil War.

 

Olle visade sin tacksamhet genom att framföra tre musikalmelodier till pappa Lars pianoackompanjemang. Det var Anthem och Vem ser ett barn ur Chess och Sarah ur Civil War som publiken fick njuta av. Olle har en imponerande röst och det förvånar inte om vi kommer att se och höra honom i stora musikalroller i framtiden.

Vid Trivselkvällen framträdde flera andra artister. Nämnas kan Caroline Lekström som kom hem till Norrköping på ett tillfälligt besök. Caroline har en lång sångarkarriär bakom sig och har under närmare sju år varit bosatt i Auckland, Nya Zeeland där hon skördat stora sångarframgångar. Sverige är åter hennes hemland där Stockholm blivit hennes hemort.

 


Caroline Lekström på tillfälligt Norrköpingsbesök.

 

Husbandet Lasse & Co lät också sin yngste medlem 17-årige Hampus Lindqvist få visa upp sig i ett par gitarrsolonummer. Hampus, som är son till kapellmästaren Lars Lindqvist, framförde bland annat Apache. Dessutom uppträdde två bröder, bosatta på var sin sida av Östersjön, som sjöng på lettiska.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

RESTAURANGTORGET KNÄPPINGSBORG Norrköping

28 juli 2014 kl 19
Trivselkväll

med utdelning av Thaliastipendiet till Olle Petersson
Arr: Sällskapet Thalias Vänner

TIDIGARE MOTTAGARE
2013 Linnea Källström
2012 Louice Ottosson
2011 Fredrik Edkrantz

LÄNKAR
Caroline Lekström hemsida
Sällskapet Thalias vänner hemsida
Olle Petersson årets Thaliastipendiat reportage Kultursidan.nu 26/7 2014

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.